Historikerns historier · Nyhetsplock

Vem behöver Game of Thrones?

Hela grejen med Magnus Ladulås gravöppning är så spännande! Först öppnar de graven det borde vara och hittar skelett från en betydligt senare hittills oidentifierad familj. Sen öppnar de en annan grav, Karl Knutsson Bondes, som möjligen någon gång i tiden kunde ha blivit förväxlad med grav 1 och hittar vad som faktiskt är Karl Knutsson Bondes lämningar.

Och sen hittar de baksidan av en tegelmur från 1200-talet (som måste vara en av de första eftersom tegel kom till Sverige först i slutet av 1200-talet) under koret i kyrkan. Nu vill man kika bakom tegelmuren för att se om Magnus Ladulås kanske är begravd där. Det är så vansinnigt fascinerande att om det inte vore för att man förstör även den mest grundliga manikyr när man håller på och gräver så hade jag kanske blivit arkeolog istället för historiker.

Läs mer på SvD eller arkeologernas blogg!

4 kommentarer på “Vem behöver Game of Thrones?

  1. hej min vän. Karl Knutson Bonde valdes till Sveriges kung två gånger. Vid båda tillfällena var han länsherre i Raseborg och regerade riket ett tag därifrån. Han gifte sig också med en flicka från Karistrakten. Trots äktenskap så erkändes hon aldrig som drottning. Men lite maffigt känns det att haft både en kung och nästan en drottning härifrån-
    Tycker en Rasebors och Ekenäsbo.

    1. Raseborg är kanske en av de häftigaste platserna i hela Finland och en av de största anledningarna till att jag flyttade hit – en förälskelse i Raseborg…

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s