Om bloggen

Det här är en blogg om

… att vara långt borta men ändå hemma, mellan två kulturer, två länder, ett gäng mumintroll och en Pippi Långstrump.

… livet med tre barn, en hundra år gammal gård, höns, kaniner och katter.

… skilsmässor, uppbrott och sorg, men också om stor kärlek där man minst anar den.

… slitningen mellan att framstå som seriös genusforskare och den där underbara känslan av en ny handväska med rosa glitter.

… konsten att vara sifferblind historiker, med höga ambitioner och total oförmåga att minnas ens sitt eget födelsedatum.

… godsaker. Och en dröm om ett eget bageri.

Kommentera gärna när du läst något extra smart, upprörande, kreativt, korkat eller annars bara har något att tillägga. Jag läser allt och svarar så gott jag kan!

15 kommentarer på “Om bloggen

 1. Hit och dit men ganska långt bort.
  Hittade din blogg i min statistik, oklart varför. Internets vägar äro outgrundliga.
  Men jag återkommer, det här var i min smak.

  Hej!

 2. Hej, jag gillar din blogg men jag skulle gärna vilja kunna ha en rss-feed på den men det finns ingen knapp för det. Kan du inte fixa en sån? vill inte få allt i mailen, det blir så mycket.

 3. Hej,
  Hamnade av ett misstag på din blogg då jag goglade på korsfararna och Lalli. Fann språket så tilltalande att jag fortsatte att läsa och till slut kom jag underfund med att jag hamnat på Charlottes blogg. Håller med den svenska professorn i Jyväskylä som sade att du praktiskt taget talar/skriver en perfekt svenska. Det var en intressant kommentar tyckte jag! Likaså detdär du skrev om någon svensk historiker som skrivit en bok och glömt bort att Finland varit en del av Sverige och i uppräkningen glömt bort städerna Åbo och Viborg.
  Jag hoppas du informerade både professorn i Jyväskylä och historikern om fakta. Undrar jag vad de svarade ??

  1. Jag har faktiskt inte närmare diskuterat med någon av de nämnda professorerna om varken Finlands varande i svensk historieskrivning eller finlandssvenskarnas varande i universum. Men jag antar att de läser bloggen, så det får själva kommentera. 😉 Däremot vet jag att det pågår rätt intressanta diskussioner om hur man ska kunna skapa en historieskrivning som är mindre nationalistiskt färgad och mer överensstämmande med historiska realiteter. Det är spännande!

   Och det var förstås inte ett av ett misstag du hamnade på min blogg. Det var ödet. Välkommen hit!

  2. Ojdå känner du till Jyväskylä? Det är inte långt ifrån Viitasaari där jag har hållit till en del förr i tiden. Himla mysigt ställe

 4. Hej! Vad roligt att ha hittat din blogg. Du skriver så bra och intelligent. Och jag måste hålla med tidigare kommentar om språket – det känns som en ovan lyx att få läsa något på bra svenska. Framförallt är ju det du skriver om väldigt intressant.
  / Annika

 5. Hej Charlotte! Har precis börjat en kurs ”Skriva för webb, blogg och Twitter”. En av de första uppgifterna var att hitta och läsa tre bra bloggar. Jag vet knappt vad en blogg är, men hittade ditt inlägg om politik och valet och gillade verkligen det jag läste. Så – du är min första bloggläsning och en blogg som jag vill läsa igen! Tack!

 6. Hej Charlotte!
  Du är klok, klarsynt, sjysst, har en underbar humor och ett fantastiskt språk.
  Hade jag bott i en liten by hade jag valt dig till hövding.
  Kram på dig!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s