Kulturkrockar · Nyhetsplock

I så fall vill jag ha en bild på en kanelbulle.

En assistent till en riksdagsledamot här i Finland har på fullt allvar föreslagit att utlänningar, sexuella minoriteter och språkliga minoriteter ska bära speciella märken utanpå sina kläder. Jag tycker teoretiskt sett inte att man ska tysta ner diskussioner om svåra ämnen men. Va fan. Det här är så dumt att det inte ens förtjänar att diskuteras. Som en av dem som skulle tvingas bära ett märke för att markera att jag inte är en första klassens invånare blir jag rätt arg och tanken på att mina små barn skulle förses med en tydlig markering för att polisen lättare ska se vilka de är gör mig fullkomligt rasande.

Vi vet vad sådana märken leder till. Nu om någonsin är det dags att lära sig av historien.

10 kommentarer på “I så fall vill jag ha en bild på en kanelbulle.

  1. Läste blogginlägget assistenten skrivit, jag förstod att det var någon sorts satir, men jag förstod inte alls poängen i det. Jag antar att det var riktat mot ”gnälliga minoriteter”.

  2. Hehe. Det känns ju kanske lite gjort redan. Har assistenten inga nya idéer? Så 40-tal! Är det där verkligen en slutgiltig lösning 😉

  3. I äkta sannfinnländaranda var det igen ”bara ett skämt” att vräkar ur sig absurda påstående och rasistiska påhopp… men hon har alltså menat det som satir. Men satir är ett bekvämt sätt att säga det man menar, men på samma gång inte mena det, med andra ord inte ta ansvar för det man säger. Så helt seriöst menat var nog inte hennes text.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s