Vardagslivet

En sedelärande berättelse om varför feministiskt sinnat kvinnfolk icke bör bruka korsett

Det är ganska många som har hört av sig och undrat hur det gick med korsetten förra fredagen. Jag frågade ju er lite snabbt om ifall det var ok att be grannkillen om hjälp att knäppa korsetten, eller mer socialt accepterat att typ vrida axeln ur led.

Och jag sa det där om axeln egentligen mest som ett skämt och så tänkte jag att jag inte behöver hjälp av någon (så det så!) och så krängde jag på mig korsetthelvetet själv.

Det var först på kvällen dagen efter som jag märkte att armen var lite öm och jag har ju inte tid för sånt vekt trams så jag har kört på som vanligt under veckan. I går konstaterade en läkare, som förövrigt gjorde ett beundransvärt jobb med att hålla god min, att jag har flera ordentliga muskelbristningar i axeln och att den är inflammerad. Ja, och eftersom jag gör saker ordentligt när jag gör dem så är min armbåge också inflammerad. På flera ställen. Och de klämmer på nerverna så att min vänsterhand är fucked up.

Läkaren skrev ut smärtstillande som har ett namn jag inte kan uttala och en biverkningslista ett par sidor längre än min avhandling. Hon sa att jag måste vara i ”total vila” i minst några dagar och därefter sjukskriven i minst en vecka. Och så tittade hon på mig så där som jag brukar titta på mina barn när jag sagt att de inte får äta godis men jag vet att de gömmer en svettig chokladbit i handen och att de kommer att äta den så fort jag vänder ryggen till.

Till ert försvar ska sägas att ni uppmanade mig att knacka på hos grannkillen, vilket så här med facit i trasig hand, kanske ändå hade varit att föredra. Men jädrar vilken fest det var!

IMG_6905
Ett tag trodde jag att jag hade en sån där fin mage med vacker inåt-navel, men det är bara korsetten som samlar ihop min lösa mammamage runt en navel-krater.

8 kommentarer på “En sedelärande berättelse om varför feministiskt sinnat kvinnfolk icke bör bruka korsett

  1. Det var inte så mycket för att hålla in magen som det var för att hålla uppe boobsen. Och förvisso har jag trosor som nästan når hela vägen upp, men jag tror inte att det skulle vara riktigt optimalt.

    1. Tuttejp ger kasslereffekt. Funkar inte alls. Och den här korsetten är egentligen jättebra. Den håller inte in magen så mycket, men ger bra stöd för rygg och boobs. Borde säkert skaffa mig en assistent bara. 🙂

     1. Korsettassistent söker, dina arbetstider är oregelbundna. I arbetsuppgifterna ingår att vid speciella tillfällen hjälpa arbetsköparen med på- och -avträdning av korsett. Timlön enligt xx

 1. Tråkigt att behöva lida pin för att bli fin, för fin blev du. Regelbundet intag av Omeprazol rekommenderas för att kunna tåla Voltaren som ska hjälpa till att läka skadorna.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s