Vardagslivet

Vinterkval

Så jag är egentligen helt ok med att det är kommit snö och kyla och sånt. Det är ju i sin ordning, så här i slutet av november ändå. Och te smakar alltid bättre när det är kallt ute.

Men att skrapa bilrutor alltså. Det skulle jag gärna kunna vara utan.

Ni då? Vad är det bästa respektive sämsta med vintern?

När jag vägrade dra Tilda i pulkan fast att det hade snöat säkert 0,3 cm gjorde hon demonstrativt en snögubbe.

7 kommentarer på “Vinterkval

 1. Det bästa med vintern är känslan man får när våren börjar. Det sämsta är den där perioden mellan att den börjar och att den slutar.

  (Ok, jag tycker Jul kan vara rätt trevligt. Men i övrigt…)

 2. Sämst är om det inte kommer nån snö. Jag är årstidsjunkie och äääälskar alla årstider när de beter sig som de ska: mörkt och vått i november, snö december till mars, kyligt, klart varmt och vårlikt i april och maj, sommar i juni, augusti och september och så oktober då det långsamt saktar av och det finns ett eko av sensommar kvar och försvinnande ljus som pekar framåt. Året är som att vara på resa fast man är hemma!

 3. Jag har flyttat till Norrland helt frivilligt så jag kan skrapa rutor. Det är mest att jag måste skrapa dem på insidan också som är lite drygt.
  Men jag tycker ju om snö och is och mörker. Bastu och hoppa ut i snön, eller isvak om det är en riktigt bra bastu. Eller att komma hem och vara så kall att det är värt att göra ett bad som är lite för varmt för vanliga människor och ligga och läsa i badkaret i en timme. Jag dricker mer te på vintern, och om vi är i stugan så eldar vi alltid. Egentligen tycker jag om att sova i vindskydd med en eld framför också, men det gör jag ju aldrig nu för tiden. Åka pulka med barn är bra och åka pulka utan barn är klart underskattat. Eftersom jag är invandrare här uppe har jag inte kört så mycket skoter, men det är också skoj.
  Men snart när det blir lite kallare så kommer vi att få fluffsnö som gör att det inte känns så jättekallt, men allt blir tyst och egentligen är det väldigt kallt men det märks bara genom att luften känns extra frisk, och allt glittrar för det är krispig frost på allt och det räcker med månljus för att hela världen skall vara vit med glitter fast det är mitt i natten och mörkt och ingen annan är ute, för arbetslösa människor kan promenera på natten bara för att det är fint, och jag vill aldrig flytta söderut igen.
  Och sedan komma in och vara ganska kall egentligen och krypa ner under täcket hos någon som inte är det.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s