Kulturkrockar · Nyhetsplock

Alternativa verkligheter

I ett brev från LEGO till Essa skriver LEGO så här:

”Under utviklingen av dette produktet fant vi at jenter 5-9 skjønnte at meningen med minifiguren var å utforske LEGO verdenen, men de kunne ikke identifisere seg med LEGO sin standard minifiurs urealsitiske utsende.”

Flickor kan inte identifiera sig med legofigurerna för att de ser orealistiska ut? Hur i hela friden förklarar man då det här?

Kan det vara så att flickor helt enkelt inte kan identifiera sig med LEGOs nuvarande minifigurer för att 95% av dem är pojkar?

2 kommentarer på “Alternativa verkligheter

  1. Tror inte att det är så enkelt heller… jag var en legoälskande småflicka på 80-talet och jag hade identifierade mig helt och fullt med mina rymdgubbar. (Slogs aldrig av tanken att de kunde ha varit kvinnor under rymddräkterna) Men jag kan föreställa mig att de här nya legona kan tilltala en nisch flickor dit jag själv inte hör.

    1. Jag älskade också LEGO! Om jag tänker efter var det där med om om ”gubben” var en tjej eller kille helt irrelevant i min och min bäste vän grannpojkens lekar. Vi lekte ändå.

      Men det var på den tiden då LEGO gjorde legobitar för barn, inte för pojkar eller flickor. Idag nischas LEGO mot antingen pojkar eller flickor, och väldigt få serier riktas mot barn i allmänhet. Att bortförklara att man vill göra sötare legofigurer för att få flickor att vilja leka med dem med att flickor skulle ha något emot orealistiska leksaker är bara dumt.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s