Vardagslivet

Win

Gabriel är förkyld. Hela natten låg han och hostade mig i ansiktet. Ibland vände han på sig i sömnen så att han var tvungen att vända tillbaka för att kunna hosta mig i ansiktet. Det är på alla vis otrevligt att bli väckt flera gånger i timmen av någon annans hoststänk. Vid kl 5 hostade han så intensivt att det stod klart att han har krupp. Förra gången fick vi åka till sjukhuset för att ge honom kortison. Då fick vi också den tydliga instruktionen att vi ska komma tillbaka till sjukhuset om det händer på nytt och det inte hjälper att låta honom andas kall luft. Man kunde till exempel bära ut barnet i kylan en stund, stod det på instruktionslappen.

Min oljepanna är trasig. Vi kan ju säga som så att det är helt onödigt att bära ut barn som behöver andas kall luft.

En kommentar på “Win

  1. Åh usch krupp är riktigt jobbigt! Jag har dock alltid klarat mig hyfsat genom att låta den äkta maken sova på balkong/altan med det krassliga barnet. Också win, på sitt sätt. Apropå trasig uppvärmning så hade vi strömavbrott igår på ön där vårt hus är, i sisådär en tre timmar. När strömmen kom tillbaka ville värmepumpen inte starta. Och det var då ca 6 grader inomhus. Vilket på ett sätt var ok eftersom vi inte bor där utan 25 mil bort i ett radhus med fungerande fjärrvärme. Av samma anledning var det även lite småjobbigt eftersom väderprognosen visade på ner mot -15 under natten och det sannolikt hade lett till minusgrader även inomhus, med allt vad det innebär i form av risk för vattenskada osv. Men det löste sig till slut som tur vad

    Hoppas barnet mår bättre nu, önskar även oljepannan snabb tillfriskning!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s