Vardagslivet

Inte för att jag har suttit inne för länge eller så…

… men jag läste just ett dokument från år 1401 och ser ni vad det står?

snopptorp

Ser ni?

 

Ok. Spoilervarning!

 

 

Det står Snwppatorp. SNOPPTORP! Alltså, jag vågar inte ens berätta hur länge jag har skrattat åt det här nu.

 

Det ska tilläggas också att bilden är härifrån!

11 kommentarer på “Inte för att jag har suttit inne för länge eller så…

 1. Haha, det namnet skulle mina ungar (och jag!) gilla!

  Jag skrev en lååååååååååååång kommentar till dej i förrgår och när jag publicerade den stod det ”kommentaren kan inte publiceras” och så försvann den! jag hade inte med länkar eller nåt, så jag vet inte vad jag hade skrivit som gjorde att din blogg inte gillade den! hursomhelst, skriver lite kortare nu så kanske den kommer med 🙂

  Jag har haft bloggläsarpaus, så jag såg först nu att du gillade mina pepparkakshus – har för mej att mina ungar skulle bli sura om det adopterades hem flera som äter pepparkakshus, för här hemma är det hård konkurrens om vem som får vilken bit! 😀 Fast dom börjar ha ätit sig mätta på pepparkakshus märkte jag igår, dom orkade inte ens med hela huset! så kanske det finns plats här hemma för fler som äter pepparkakshus ändå?!

  1. Jag har nu tittat igenom spamfilter och papperskorg, om WordPress hade flyttat din kommentar dit på något sätt, men hittar den ingenstans. Synd att den försvann!

   Har visat din blogg för mina barn. De hänvisar numer alltid till dig som ”hon den där som är bäst i världen på allt pyssel”. 🙂

   1. Wow, vilken komplimang! 🙂 Jag suger åt mej, för såna där komplimanger får jgai nte av dom egna barnen – dom är antagligen alltför vana vid pepparkakshus och pyssel av alla de slag! Det är mer ”Nästa år kan du väl göra ett slott, mamma? eller mer godis?”

 2. yes, min kommentar kom med! Ska försöka komma ihåg allt det var jag skrev då i förrgår: bra texter, gillar det där med Charlie! Plus kultur är det nya ras och historielöshet – läste också kommentarerna där, och blev och funderade om ett problem i vårt samhälle inte är det att vi har ett så kort perspektiv på saker och ting, men vi inbillar oss att vi har ett långt perspektiv? Dvs vi tror att saker och ting alltid har varit på ett visst sätt (gäller t ex också jultraditioner), men när man analyserar det lite närmare så visar det sig att många saker är mycket yngre än man skulle tro och att saker och ting aldrig har varit så entydiga som vi ofta inbillar oss. Problemet är att det är ”den stora massan” som verkar tro att saker och ting alltid har varit på ett visst sätt, och dom är inte alltid så intresserade av att höra en annan åsikt (eller ens fakta) om det. På samma vis som ”den stora massan” överlag har problem med statistik och logik och ”man får så många varningar om allting nuförtiden – allt är ju farligt” osv osv. Hur får man vänt det stora isberg som är ”den stora massan”, för jag tror och hoppas att man på nåt sätt ändå kan få folk att bli mindre historielösa? ett problem här i Finland är ju t ex att man i många finska skolor inte lär ut Finlands historia före 1809 och direkt eller indirekt ger intryck av att svenskarna kom och förtryckte det finska folket. När man i själva verket skulle behöva definiera både svenskar och finnar och Finland och sverige och förtryck innan man kommer med ett sånt påstående!

  1. Håller helt med dig här! Ibland tycker folk att de har ett ”långt perspektiv” för att de går tillbaka till 1980-talet. Som medeltidshistoriker vet man ju inte om man ska skratta eller gråta över sånt.

 3. Ännu en kommentar, nu när det lyckades! Jag tycker det är jätteintressant att du så ofta skriver om det som jag tycker är feminism, men att du säger att du inte är feminist – vilket får mej att tänka att jag har missat nåt i min allmänbildning eller nåt! Jag har sagt att jag var feminist sen jag var 10 eller nåt, har vuxit upp med idén om att det handlar om att kvinnor ska ha samma rättigheter och skyldigheter som män och att man skall behandla alla lika oberoende av bakgrund etc, men det känns som att en del inte riktigt defininierar feminism som sånt. Som om en del inte tycker att jag t ex är feminist, pga att jag är hemma med barn och officiellt inte har ett jobb. Ibland känner jag det som att en del feminister inte tycker att jag kan vara feminist för att jag inte engagerar mej politiskt eller för att jag inte har läst kvinnovetenskap eller känner till vetenskapen kring feminism. Så jag tänkte att jag frågar dej, för du verkar ha tänkt igenom det här mycket mer än jag har gjort! Vad tänker du att en feminist är, och vad skulle jag räknas till i så fall? Humanist har jag sett en del säga, men det känns som att folk inte fattar vad det är man menar. Intersektionalitet är ett nytt begrepp för mej som jag först nyligen upptäckte. För mej var det nämligen självklart att om man är feminist så står man för respekt för alla mänskor, men det där verkar inte vara lika självklart för alla feminister som trots att dom säger att dom är feminister ändå kan säga rasistiska saker till exempel. Här har jag gått alla år och kallat mej för feminist och så kanske det visar sig att jag inte alls är det…?! eftersom jag inte platsar där enligt vissa. Hittills har jag bara argumenterat emot och tänkt att det är dom som är korkade, och att alla rörelser har sina fundamentalister (som t ex en del inom kyrkan som tycker man är en ok kristen bara om man går i kyrkan alla söndagar… Det går snobberi i det mesta).

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s