Vardagslivet

Hurrin kieli

Från universitetet kom det information om att det anordnas en kurs i ”Hurrin kieli”. Tyckte att det var väldigt progressivt tills jag förstod att det inte alls rör sig om finlandssvenska utom om assyriologi.

2 kommentarer på “Hurrin kieli

  1. Jag vet, jag hade precis samma reaktion 🙂

    Jag var tvungen att kolla upp språket, aldrig hört talas om det. På svenska Wikipedia så står det massor av spännande, bl.a. att det är ett utdött agglutinativt-ergativt språk och inte riktigt släkt med någonting (utom den likaledes utdöda urarteiskan).

    Om jag inte lovat både mig själv och Andra kattslaven att inte ta på mig något nytt just nu så skulle jag gå på kursen, bara för att det är så coolt. Jag menar ”agglutinativt-ergativt”? Fantastiskt!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s