Praktiska lösningar – Tildas logik del typ 11

Vi drömmer om ett stort hus på landet. Jag vill ha en hönsgård, precis som Malin, en enorm trädgård, högt till tak, utrymme, luft att andas. Mer och större.

Jag (till barnen): Fatta vad härligt att ha egna höns, hörrni. Och små kycklingar. Och så får vi egna ägg!
Vilho: Och så ska vi tjugo katter till!
Jag: Njae, alltså…
Tilda: Och kaniner!
Vilho: Och ankor!
Jag: Ehh…
Tilda: Och kossor!
Vilho: Och tjurar!
Jag: Nj…
Tilda: Och hästar!
Jag: HÖRRNI! Ska man ha djur så ska man också kunna sköta om dem. Vi kan inte ha fler djur än vi hinner med att pyssla om. Vi skulle nog inte hinna sköta kossor och hästar och tjurar och ankor och allt det där.
Tilda (studsar som en pingisboll med ADHD): Ni måste först sätta ihop den där mammadelen och den där pappadelen och så blir det fler barn och så kan de hjälpa till att sköta djuren!

8 tankar om “Praktiska lösningar – Tildas logik del typ 11

  1. Åh hahahahaha Tilda!
    Ni får komma hit på studie/inspirationsbesök.

    Det kan eventuellt verka avskräckande, vi har en stor tomt som vi inte alls hinner sköta, övervuxna rabatter som rensas HÖGST en gång i året (vid extremt lyckosamma omständigheter) och hönsskit här och var. Men nog är det härligt ändå. Vi har kossor några hus bort också, de har en tjur som väger över tusen kilo. När man har sett den tänker man kanske om beträffande tjurar som husdjur. Han är ENORM.

  2. Off-topic: Jag har hävdat på min blogg att svenska genusvetare inte läser statistik, eftersom det inte framgår av kursplanerna att de gör det. Och det verkar ju lite konstigt, när en stor del av den svenska jämställdhetspolitiken handlar om 50/50-fördelning och lönestatistik, snarare än rättigheter och skyldigheter. Hur ska de som ska jobba som jämställdhetskonsulter och allt vad utbildningen leder till, kunna begripa ett matematiskt jämställdhetsmål om de inte ens läst ämnet?

    Men häromdagen hävdade någon att genusvetare visst läser statistik, inom ramen för nån kort obligatorisk läskurs som ingår i examensarbetet. Stämmer det?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s