Vardagslivet

Hemkommen man och vedspis och sånt

Så i dag kom min högt vördade make äntligen hem från sin nästan två veckor långa semester på goddamn Bali. Det första vi gjorde var förstås att ge oss på vedspisen. I går kväll var jag nämligen på besök hos grannarna, som inte bara är väldigt trevliga typer utan också har bott på den här gården. Där blev jag upplyst om att det ska sitta ett runt hål i väggen som jag säkert borde kontrollera, och det var på basis av det vi sedan gav oss i kast med spishelvetet.

I murstocken, längst ner vid golvet i hörnet bakom nuvarande flyttbara vinskåp och tidigare väggfasta köksskåp fanns det mycket riktigt ett litet runt hål i väggen. En sotningslucka. Med betydligt mer sot än lucka. Faktum är att det bara vällde ut sot. Det måste ha varit säkert 4 liter. Dessa fyra liter sot skulle mycket väl kunna förklara varför det har varit en smula begränsat drag och varför köket förvandlades till en finsk rökbastu när man tände vedspisen.

IMG_1826-20141111 IMG_1828-20141111 IMG_1830-20141111 IMG_1832-20141111Jag känner mig nu nödgad att tillägga att jag faktiskt hade hittat det där runda hålet i väggen i dag alldeles själv och att det bara var ett sammanträffande att det också råkade vara dagen då min älskade, efterlängtade make kom hem igen. Jag är bara inte helt övertygad om att han verkligen tror på det sammanträffandet.IMG_1833-20141111 IMG_1840-20141111Ja, och vedspisen fungerar ju förstås perfekt nu.

4 kommentarer på “Hemkommen man och vedspis och sånt

  1. Visst är det så jäkla retligt att allt ska funka problemfritt så fort maken kliver in… Känner så väl igen det där! Men jag är helt övertygad om att du löst det själv om han inte dykt upp.

  2. Herregud, jag trodde aldrig att en vedspis-följetong kunde vara så spännande! Mina knogar vitnade av mitt krampaktiga tag runt laptopen medan jag läste om själva sot-upplösningen. Inlägget om telefonkonversationen mellan dig och din man är en annan höjdare *fnissar hysteriskt* Tack för en otroligt bra och underhållande blogg! Du är så underbart vrickad (vilket du förstås ska tolka som den yttersta komplimangen).

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s