Nyhetsplock

Och priset för Årets Rövhatt går till…

… den här killen:

catcall

På den imponerande korta tiden drygt 8 minuter lyckas han checka av ungefär allt på den tämligen lång listan av Saker Manliga Rövhattar Gör För Att Göra Kvinnors Liv Till Ett Helvete.

* Han avbryter och tar taltid utan att bli tillfrågad
* Han mansplainar i ordets mest förtjusande mening genom att berätta för kvinnor att de inte är experter på sina egna upplevelser för han vet vad som verkligen händer.
* Anledningen till att han vet vad som verkligen händer är att han är man och därför automagiskt förstår vad alla andra män tycker och tänker och därmed, i förlängningen, vad alla kvinnor upplever eftersom vad män tycker och tänker är villkoret för kvinnors upplevelser.
* Han menar att kvinnor vill ha vad kvinnor säger att de inte vill ha.
* Sedan menar att kvinnor ska vara tacksamma för att de får vad de inte vill ha.
* Inför förslaget att män ska tänka till och inte bete sig som svin mot kvinnor hävdar han att kvinnor måste beväpna sig.
* Han lutar sig tillbaka, hånskrattar åt och förminskar kvinnornas upplevelser, avbryter dem, förnekar dem rätten till att berätta om vad som händer, samtidigt som han säger att kvinnor måste lära sig att ”stand up for yourselves”.

Mr. Dude, om du bara lärde dig att hålla käften och lyssna så skulle du kanske höra alla de kvinnor som står upp för sig själva.

2 kommentarer på “Och priset för Årets Rövhatt går till…

  1. Åh fy fan. 2:28 in i klippet står jag bara inte ut längre, vilket korrelerar ganska bra med när han öppnar käften för mer än ”oh maaan” och ”for reaaaal”.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s