Vardagslivet

Sådant man bara ser när man kan jämföra

Vi har, en smula desperat, klamrat oss fast vid tanken på att säkert någon av de kycklingar vi fick i början av april är en höna. Vi har klamrat oss fast vid den tanken så hårt att vi själva trodde på det. Det var liksom inte förrän vi fick hem de nya kycklingarna, som i skrivande stund är en dryg månad gamla, som vi till fullo insåg och accepterade att det inte är några hönor som går och galer ute i hönsgården.

20140617-180338.jpg

Det här är Pipis, en av de nya hönorna vi hämtade. Titta särskilt på Pipis kam och haklapp. Och ni bah ”vicken kam och vicken haklapp” och ja bah ”JUST DET!”.

20140417-173940.jpg

Så här såg Berit ut när hen var i samma ålder. Bakom till vänster är Enna.

 20140617-180702.jpg

Och så här ser Enna ut nu, snart 3 månader gammal. Fram tills de nya kycklingarna kom trodde vi fortfarande (shit you not) att Enna kanske var en höna ändå. Hennes kam var liksom lite mindre än de andras och hon gal liksom inte likadant som de andra.

Slutsatsen är väl att det ibland krävs perspektiv och andra erfarenheter för att se saker som egentligen är helt uppenbara. Det, och att man kan lura sig själv att tro på det mesta bara sockerkaka hägrar på andra sidan illusionen.

2 kommentarer på “Sådant man bara ser när man kan jämföra

  1. Precis min erfarenhet på kvällspromenaden.. Tänkte där kommer grannens katt. Nej den ser så rultig ut måste vara en annan katt. Den går verkligen osmidigt för att vara en katt. En riktigt lufsig katt faktiskt. Både blind och döv verkar kattuslingen också. Två meter ifrån mig inser jag att kattfan (ursäkta) faktiskt är en grävling. Ihhhh… först när jag kastade nyckelknippan i asfalten tvärvände den.
    Skrattade efteråt åt min ovilja att erkänna att det inte var en katt.

  2. Förlåt, men jag har skrattat väldigt mycket åt detta tupp- och höndilemma! Hoppas att ni ska ha en underbar midsommar!
    P.S Vi ska börja promenera i ”storstan”, javisst? När börjar vi?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s