Vardagslivet

Ljusglimtar i kaoset

Just nu är det totalt kaos. Jag vet inte hur man ska kunna beskriva det på något annat sätt. Vi har ett halvt köksgolv. Vi har tapet över hela golvet (men inte på väggen). Vi har fortfarande varken disk-eller tvättmaskin och varenda vrå är fylld med byggdamm på besök hos det vanliga småbarnsfamiljsdammet. I går, när Tilda plötsligt fick ordentligt dålig mage och jag dessutom (medan jag tröstade henne där hon hängde över toalettkanten) hittade en lusjävel i hennes hår och såg framför mig ytterligare avlusning och därtill magsjuka i ett hus utan dusch och tvätt höll jag på att ge upp.

Jag kände mig lite som den där duvan förra veckan som när jag skulle svänga ut på motorvägen synnerligen målmedvetet attackerade min bil. Ibland tar man sig helt enkelt an lite väl mycket.

Men det går framåt. Vi har ett badrumsgolv (yeee!!) och imorgon ska jag börja tapetsera köket. Både rörmokaren och byggaren som vi har är genier som snabbt och effektivt ordnar allt som behövs. Och trädgården hörrni. Trädgården. Det här är ju första våren vi tillbringar här ute och det är så förkrossande vackert att man inte vet om man ska gråta eller tillägna den en sonett. Bara det här att ha tillräckligt med påskliljor för att kunna plocka in en bukett. Att marken under de krokiga gamla äppelträden (som förresten är fem före att börja blomma nu) är så vit av vitsippor att det inte ens går att fånga det på bild. Att gräset inte är grönt utan blått av scilla. Det är sånt man får försöka hålla sig fast vid.

IMG_0637-20140423  IMG_0673-20140423 IMG_0674-20140423IMG_0666-20140423

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s