Vardagslivet

Flyttväntan

Vi packar så smått, drömmer och planerar. Jag och maken funderar över hur vi ska fixa med nya köket – vad vi kommer att ha råd med och vad som helt enkelt måste vänta – medan barnen mer tänker i termer av hästar och utomhuspooler. Om en månad gör vi slutköpet och börjar den riktiga flytten. Väntan är lång och svår.

Och svårast har jag det med min älskade trädgård. Tidigare så har det knappt funnits något svårmod som inte gick att bota med att påta i trädgården, men nu, när den här trädgården inte kommer att vara min, när jag inte kommer att få njuta av det jag sår och vårdar så har trädgården mist sin forna mirakelgörande effekt. Samtidigt är det en hel månad kvar tills jag får lägga vantarna (läs: trädgårdshandskarna) på den nya enorma trädgården och med risk för att låta som en treåring så är det sååå lååång tiiid kvaaaar. I dag har jag så bestämt mig för att inte hålla tillbaka lika mycket med att plocka blommor i min trädgård. Normalt brukar jag plocka sparsamt, och låta det mest stå kvar på sina vackra platser. Nu ska jag fanimej sätta varenda liten underbar ros, varje nickande blåklocka, varje silvrigt lammöra i vas och njuta av dem överallt. Njuta av att plocka dem. Njuta av de små puffarna av doft när man går förbi vasen på köksbordet. Sånt.

Redan den första lilla buketten gjorde livet lättare. Sommar i vas. Och snart, snart (läs: om en outhärdligt lång månad) har jag ju en betydligt större trädgård att njuta av!

Kuriosa: Jag kommer inte alls kunna plocka varenda blomma av någonting. Fast jag vill. Man gör bara inte så, inte ens som överlevnadsstrategi.

20130628-135820.jpg

3 kommentarer på “Flyttväntan

  1. Ta med dig några av de trevligaste plantorna och gräv tillfälligt ner dem vid nästa besök till nya huset.
    Lycka till.

  2. Men tänk nu sen nästa sommar, ooh! ❤
    Jag har lite samma som du, brukar inte längre plocka så mycket blommor, inte ens ogräs vid vägkanterna (då de klipps så aktivt här på området). Tycker de ska få leva och sprida skönhet där de hör hemma. Men visst får en och annan förlja med in ibland, men då ska de sedan njutas av! 🙂 Förr plockade jag bucketter mest hela tiden, i synnerhet då vi bodde hos svärföräldrarna i Esbo där det växte vildblommor överallt.
    Jag grävde upp ett litet plommonträdsskott igår och planterade det på palstan. Man får ju inte ha TRÄD där, men tänkte jag sku försöka kringgå det med att plantera i nåslags tunnor med hål i så de sku vara flyttbara träd..om lyckan sku vända och man sku få en helt eeegen trädgård en dag så är man liksom beredd. Till dess sku de få vara små bonzaiträd mina körsbärs och plommonträd. 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s