Sådant som lyckades i trädgården (och lite som inte blev så bra)

En del saker har lyckats riktigt bra i trädgården, om jag får säga det själv (och det får jag: min blogg, och allt det där). Klematisen Propertius, som egentligen skulle vara ljuvt rosa, klättrar glatt upp på sin båge.

IMG_6976

De här tulpanerna som jag var helt säker på att jag skulle komma ihåg namnet på när jag planterade dem i höstas är inte bara groteskt stora och nästan självlysande mot den lätta skuggan, utan doftar också himmelskt.

IMG_6972

Och på lokala mataffären köpte jag en påse blandade tulpanlökar, en mix som kallades något som lät som en tvål – typ Garden Harmony – och som mot all förmodan är alldeles underbar. Blommorna är stora och kraftiga och kombinationen mellan de olika höjderna och färgerna är (igen mot all förmodan) faktiskt perfekt.

IMG_6975IMG_6978

Min syren som var en tvärhand hög när vi flyttade hit och som jag resolut planterade om från baksidans rabatt till framsidans blandade häck, och som jag sedan formklippt till ett litet träd: I år blommar den som aldrig förr.

IMG_6977IMG_6979

Anemoner har jag kämpat med sedan första året. I år har jag tre, varav ingen på något av de ställen jag försökt plantera dem.IMG_6970

Och pelargonerna, som stått inne över vintern och i ärlighetens namn inte såg ut som några glada blommor för någon månad sedan, blommar nu för fullt. Den här klippte jag trots allt ner ordentligt, och den är ändå enorm. Det är kanske tantvarning (särskilt om man också har tre katter som man går och pratar med), men pelargoner är faktiskt riktigt kul! IMG_6982

Däremot blev det bara tre luktärtsplantor av en hel påse frön i år, och stockrosorna och krassen ser det lika illa ut med. De har alla stått i samma jord, så gissningsvis är det där felet ligger.

5 tankar om “Sådant som lyckades i trädgården (och lite som inte blev så bra)

  1. Ja anemoner har jag också flitigt försökt plantera nu ett antal år..utan resultat. 😦 De som sku vara så fina kring min lilla damm. Av stockrosorna överlevde inte en enda, de ruttnade bort direkt. Inte så lätt detta. 😀
    Men vilken fin trädgård! Min syren blommar inte än. De har blivit dvärgsyrener på palstan där det alltid blåser, men den ena har åtminstone flera knoppar. 🙂

    • Den här trädgården är helt underbar! Men så har jag ju jobbat hårt med den också förstås. Nu finns det inte så mycket kvar att göra. Den liksom sköter sig själv.

  2. Tydligen ska man plantera höstanemoner på våren och inte hösten som man kan tro. Jag har läst på. Väntar bara på att utöka mina rabatter sen ska jag också ha sådana! Sååå vackra.

    Jag gissar att du är glad för att du får en stor trädgård? 😉

  3. Lite avundsjuk nu faktiskt. Jag har gett upp de där gröna-fingrar-aspirationerna. Kan man inte ens få en timjanplanta att överleva i Kalifornien (man ska tydligen vattna??) så förtjänar man inte att ha en trädgård. Om vi köper hus, kan du komma över och vara trädgårdskonsult då?

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s