Sommarkaniner sökes!

Nu skulle jag behöva er hjälp. Mina ungar vill ha kaniner. Det vill jag med. Däremot är jag inte helt säker på att de verkligen är redo att sköta om kaninerna. Visst fattar jag att jag kommer att få göra det mesta skötandet, och det är helt i sin ordning, men jag vill inte att barnen ska tro att djur är något man kan skaffa bara för att man vill och att någon annan sedan sköter dem. Så… Jag skulle vilja ha tag på ett par sommarkaniner som vi kan få sköta några veckor (eller många veckor) under sommaren och sedan lämna tillbaka i höst. I Sverige kunde man få sådana via 4H när jag var liten (fast vi behöll sedan de sommarkaninerna i typ åtta år innan de dog), men hur är det är i Finland? Kaninerna bör förstås antingen vara ungar eller redan vana vid barn. Helst dvärgvädurar, om man får vara petig.

Kan ni tipsa mig om vart jag kan vända mig? Eller kanske ni rent av har en kanin ni inte vill sköta om i sommar?

Och så dagens klassiska skryt: Jag var Sveriges bästa kaninhoppare (kaninen hoppade över hinder, inte jag på kaninen) år 1996. Det ni. Det är sånt man skriver överst på CV:n minsann.

24 tankar om “Sommarkaniner sökes!

 1. Haha, människor tror att de vill ha en sommarkanin, men så fäster de sig och vill behålla den – varje gång! 🙂

  Om du ändrar dig och vill köpa en kaninunge i stället för sommarkanin, så har jag världens sötaste och tamaste dvärgteddyunge till salu. Ett ensambarn och därför keligast i hela världen. Lilla Alice som blir leveransklar tidigast på lördag 🙂

  http://www.blocket.se/lulea/Underbar_liten_dvargteddy_kaninunge_47406684.htm?ca=1_9&w=0

  • Härrimingud vilken sötnos, din Alice! Men det är lite långt till Luleå tyvärr… 🙂

   Och jag räknar väl lite med att kaninerna blir kvar hos oss, och det gör inget om det blir så. Jag vill bara att mina egna barn ska tro att vi ska lämna tillbaka dem, så att de inte blir ledsna om det inte funkar och kaninerna inte blir kvar.

 2. Åååh kaniner! Du har helt rätt inställning! Kolla min blogg, jag har en liten Sally och skriver om djur. Vet faktiskt inte var man kunde låna sommarkaniner. Hmm… På lemmikkikauppa.net kan man hitta djur som behöver skötare, men oftare handlar det om katter och hundar. 4H eller nån skola med djurutbildning kanske. Eller kaninuppfödare!

 3. Jag kan kolla med uppfödaren vi talade om tidigare i dag om hon kan ta tillbaka sina efter sommaren om det inte funkar. Vill du att jag gör det – trots att de kanske inre är leveransklara precis än? Jag vet inte vid vilken ålder man får kaninungar. Och jag tycker det är så häftigt med hoppmästerskapet! Om jag var fjorton skulle jag dö av avund.

  • Du får jättegärna fråga! Det vore bra om leverans var kanske först om nån vecka, och då vill jag att kaninerna är minst 8 veckor.

   Och jo, det är många som blir väldigt avundsjuka när de hör om min kaninhopparkarriär. 🙂

 4. ^Det är sådanthär man talar om först sedan då det är klappat och klart..då börjar man mjuka upp den andra.. 😉 (Har ett nytt akvarie i vårt förråd för fiskbabyna och väntar på passligt tillfälle att ta fram det..:D)

 5. Ja, man talar först med barnen – sedan med den andra vuxna i familjen. Så barnen är så ivriga att den andre inte kan säga nej 😉 Evil, evil I say.. 🙂 Så gjorde jag med akvariet jag planerat till oss, och mannen bara suckar och skulle vilja säga tvärt nej, men hahahaaaaa!

 6. Klickerträning är riktigt kul både för kanin och ägare! Sally kan snurra, gå på bakbenen och lite puss på munnen. Man kan säga att jag fick en sommarkanin idag, då jag ska sköta dvärgvädisen Ludde i två månader. Har bilder på bloggen, de blev direkt kompisar 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s