Historikerns historier · Vardagslivet

Jag måste lära mig att bildgoogla folk

Så jag var och lyssnade på en fantastiskt intressant föreläsning av professor Helmholz, som jag ska berätta mer om senare. Efter föreläsningen hamnade jag bredvid en synnerligen trevlig äldre herre som jag hört tala svenska och som tydligen hade något att göra med ett projekt jag vet drivs i Helsingfors.

Jag: Så, är du i Helsingfors eller?
Han: Nej. Jag är i Sverige.
Jag (glatt leende): Jaha! Vad kul! Var någonstans?
Han: Lund.
Jag (fortfarande glatt leende): Jasså. Lund. Kul! Vad gör du där då?
Han (tittar på mig): Jo, jag har varit professor där i 35 år nu…
Jag (ganska stelt leende): Hörk. Åhå. Så där länge att det är ganska pinsamt att jag frågade.

Bildgoogla, gott folk. Bildgoogla. Att just ha frågat Sveriges tveklöst mest namnkunnige inom ens eget ämne vad han sysslar med, alltså. *doh*

4 kommentarer på “Jag måste lära mig att bildgoogla folk

  1. I know the feeling! Jag har i alla fall två gånger blivit tillfrågad på konferenser och dylikt vad jag forskar om och svarat på mycket pedagogiskt och förenklat sätt, för att efteråt förstå att det var välkända professorer jag talade med. 🙂

  2. Jag som är något ansiktsblind är inte ett dugg behjälpt av att bildgoogla, tyvärr. Det hjälper inte ens att jag har sett personen upprepade gånger. Det kan leda till pinsama situationer, som när jag presenterar mig för kollegor eller ber dem visa personalkort… Eller hejar glatt på kändisar, för de ser ju sådär vagt bekanta ut…

    1. Ack. Jag har också snackat med kändisar och varit så där ”har du studerat historia för du ser så bekant ut” och dom ba’ ”nä men jag har varit på TV ett par gånger.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s