Min lille baby fyller sju år!

I går för exakt sju år sedan var jag det tröttaste jag någonsin har varit. Efter en oerhört lång, tung, och stundvis mördande tråkig, förlossning där alla utom jag pratade finska kom Vilho till världen. Liten, skrynklig och med de mörkaste av ögon låg han i min famn och välkomnade världen. Sju år sedan. Sju år. Ett helt liv, på mer än det metaforiska hur-i-hela-friden-är-det-redan-år-2013-sättet. Fine, underbare Vilho, som fortfarande gärna tar ett steg tillbaka och betraktar världen med de där mörka, allseende ögonen och som minns allt han ser. Vilho, som lärde sig klockan alldeles själv medan de andra barnen sov på dagis och han låg vaken men som kan vara så disträ att han tar på sig udda skor när han går ut. Vilho, som har ett rättspatos som kan få honom själv att avstå från något när det inte räcker till andra men som fortfarande ett halvår efter en oförrätt kan fråga mig och jag inte kommer ihåg den där gången när han fick två men Tilda fick tre. Vilho, som älskar att simma, klättra, springa och bygga men som kan sitta i timmar och spela spel eller bara fundera på världen. Vilho, som kommer till mig och smälter mitt hjärta när han förväntansfullt sätter sig riktigt nära och ber mig berätta om universum – med full tilltro till att det är uppgift jag klarar.

Älskade ungen min. 7 år gammal.

Vi förberedde hans rum med paket under julgranen (på egen begäran), och så bakade jag just en sådan tårta som han hade ritat.
En fluffig gubbe skulle det vara, med maräng, pepparkaka, jordgubbar, bananer och absolut noll sockermassa. Den åt vi redan innan kvällsmaten, vilken förövrigt bestod av nachos, hamburgare och pizza.

005 010 016 035 037 038 044 047 052 048

11 tankar om “Min lille baby fyller sju år!

  1. Grattis till den 7-årige mamman och pojken också förstås. Vilken fin beskrivning av honom. Jag skrattade igenkännande åt mycket, påminner om min förskolepojke. Ursäkta min nyfikenhet, men vad är det han blir så lycklig av att äga?

    • Tack! 🙂 Han var väldigt glad över allt. Över att ha fått behålla julgranen att lägga paketen under när jag städade undan julpyntet, att vi alla var där, att han ääääääntligen fyllt sju år… Han hade önskat sig ”det största LEGO Technic som finns” och den enorma bil han fick kom ganska nära. Och så fick han mer LEGO, en bok om vackra flätor och band, och ett LOTR LEGO-spel till Xboxen. På kvällen gick han bara runt och suckade lyckligt över att han har så många roliga saker han vill göra att han inte vet vart han ska börja…

  2. Om något av dina barn har samma sexuella läggning som min dotter hoppas jag det uppstår ljuv musik mellan dem! De verkar ljuvliga, båda två. Grattis till hela familjen!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s