Det där med att vara kvinna och få välja

Det går inte komma ifrån att kvinnor i dag har en fantastisk valfrihet. En valfrihet att göra vad de vill – något som kvinnor knappt ens började vågade drömma om för bara 100 år sedan. Tyvärr träffar jag överallt på den för mig fullkomligt obegripliga uppfattningen att det där med att kvinnor i dag har valfrihet innebär att män inte har det. Nu är det kvinnorna som får välja och allt männen kan göra är att stå och titta på. Och visst, det var ungefär det som männen var rädda för då för snart 100 år sedan när drömmen om någon sorts jämställdhet på allvar började ta form, men det känns ungefär lika verklighetsförankrat som att det där tåget på den första filmen skulle köra över publiken. Kvinnorna har inte kört över männen. Kvinnors valfrihet likviderar inte männens dito.

Nej, det som har hänt är att män måste lära sig att kompromissa, precis som kvinnor. Och inte kompromissa så som i den medeltida lagen när det i paragrafen om faderns rätt att bestämma vem dottern skulle gifta sig med stod att det skulle ske ”med moderns råd” – vilket i praktiken betydde att det var bra om de tyckte samma sak men att hans ord vägde tyngst även om han efter att ha uttryckt sin vilja gick och dog – utan på riktigt kompromissa. Ibland göra något man kanske inte vill göra bara för att det är viktigt för någon annan. Värdera sin dotter lika som sin son. Lyssna på och ta råd även från kvinnor. Visa hänsyn för hustruns vilja och inte slå henne ens lite grann. För de män som levde för 100 år sedan upplevdes detta säkert som kränkande ingrepp i deras naturliga rättigheter, som att alla deras valmöjligheter strypts, att män inte längre inger respekt och att deras makt lösts upp. Det är vanföreställningar som männen av i dag borde ha kommit över.

3 tankar om “Det där med att vara kvinna och få välja

  1. Kvinnans valfrihet i livet ökar även mannens valfrihet. Dialog och kompromisser är naturligtvis viktiga mellan alla mänskor. Att slippa leva upp till roller/ideal som vi inte är bekväma med är alltid en viktig valfrihet. Som man ska vi inte glömma att även vår valfrihet har ökat i takt med kvinnans. Vi måste ta vara på den för den gynnar alla.

  2. Kvinnor har idag mera könsligt spelutrymme än män på alla områden. Kvinnor har möjligheten att välja mellan att bli försörjda (patriarkat), försörja sig själva (jämställdhet) och en blandning av dessa två. Män kommer aldrig att bli försörjda av kvinnor medan kvinnor kommer alltid att ha och änvända sig av denna möjlighet. Det som jag har svårt med är kvinnors könsliga dubbelspel där de förväntar sig både jämställdhet och patriarkalitet. Men inte är det ett problem för mig för jag kör MGTOW och det inte för att jag inte klarar av kvinnors jämställdhet utan för att jag vill inte ha och göra med deras kvinnlighet, kvinnor är mao. inte jämställda nog för mig.

    Det här inlägget är helt verklighetsförvrängande, idag är det ju kvinnan som ska lära sig att kompromissa och inte mannen, mannen har kompromissat så länge du och jag har levt.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s