Vardagslivet

Nyårslöften

Jag är emot nyårslöften. Det är inte något personligt. Det är en princip. Men i år tänker jag ändå ge mig själv ett nyårslöfte, annat än mina traditionella ”röka mindre” och ”svära mer” – där det första är betydligt lättare än det andra eftersom jag aldrig rökt i hela mitt liv men svär så att sjörövare vill tillbe mig som Mästarinnan över Det Förkastliga Språket redan innan.

För igår, när Tilda satt vid köksbordet och mumsade i sig morotsmuffins jag bakade innan jag kommit ur morgonrocken, konstaterade hon glatt att jag var som en piga. Det lilla stråk av glädje jag kände inför att hon är bekant med ord som är relevanta begrepp inom historieforskningen dog en effektiv död när Vilho slumpade ner för trappan, satte sig på stolen, tittade på mackan jag gjort i ordning för honom (!) att ta med sig upp för att äta (!!) framför dataspelet han höll på med (!!!) och förkunnade att det var ju himla konstigt att det här på hans tallrik låg en macka med bara skinka när han hade beställt skinka och ost.

Så, mina nyårslöften i år:

1: Röka mindre.
2: Svära mer.
3: Se till att barnen förstår skillnaden på en mamma och en piga på ett djupare plan än det strikt teoretiska.

12 kommentarer på “Nyårslöften

    1. Jag tror att man som förälder behöver komma ifrån det där med att det är så mycket snabbare om man ordnar det själv, istället för att se till att barnet gör det.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s