Nu ska vi uppfostra våra pojkar till vrålande hustrumisshandlare

Jag förstår vad hon menar, Lady Dahmer, när hon skriver att vi ska uppfostra flickor till att våga ta för sig, våga vara och våga göra. Och jag håller med henne i att det är ett jätteproblem att flickor fortfarande ofta fostras till att anpassa sig, kompromissa sönder sig själva och tro att de inte är värdiga.

Men att säga att vi ska ”uppfostra våra döttrar till vrålande pungsparkare” är så in i helvete kontraproduktivt. Visst ska flickor ”våga hävda sin rätt”, men flickor har lika lite rätt att sparka män på pungen som män har att misshandla sina hustrur. Om man tror på ordens makt och kvinnors lika värde bör man inte skriva att pungsparkande skulle vara något eftertraktansvärt, som om det vore en kamp mot män där kvinnor är så svaga att våldsbruk är berättigat.

6 tankar om “Nu ska vi uppfostra våra pojkar till vrålande hustrumisshandlare

  • Jag tror inte heller att hon menar det bokstavligt (eller jag hoppas verkligen det i alla fall), men jag är fortfarande av det bestämda åsikten att man helt enkelt inte får skriva så. På samma sätt tycker jag inte att man får skriva att invandrare borde ha spö, eller att kvinnfolk ska pryglas till lydnad.

 1. När mina söner växte upp var det jag som stod för deras uppfostran. Tack och lov. Pappan jobbade på sin karriär, och hade en helt annan syn på kvinnligt/manligt än jag. Då, den gången, kunde jag reta mig på att vara tvungen att ta allt ansvar själv. Verkligen allt.
  Idag är jag tacksam. Mitt sätt att se på världen och mina medmänniskor har påverkat mina killar oerhört. De har blivit snälla, omtänksamma, vänliga, hänsynstagande och mjuka män. Män som aldrig någonsin skulle lyfta ett finger mot någon, man som kvinna. Inte heller har de synpunkter på vem som gör vad i hemmet eller på arbetsplatsen. Du är viktig vem du än är.
  Jag är väldigt stolt över vad jag har gjort och lyckats med när det gäller att förklara synen på människor oavsett kön/sexuell tillhörighet/färg. Och världen i stort. Så stolt att jag faktiskt tar åt mig äran och dessutom vågar skriva det. 😉

  Och jag är glad att jag hittat dig och dina resonemang. Alltid lika intressant att läsa. Och ögonöppnande. Dessutom tycker jag inte att man behöver skrika och använda alla fula ord man kan för att få fram sitt budskap. Jag orkar inte lyssna då. Hellre ett sansat samtal. 🙂

 2. Lady Dahmer gör tyvärr feminismen en väldig otjänst och ett dåligt rykte. Det är inte underligt att fler och fler uppfattar feminismen som aggressiv och manshatande när sådana som Lady Dahmer tillåts vara dess representanter. Synd att inte fler säger ifrån och tar avstånd från henne.

  • Jag tycker också att det är synd. Det finns den där tanken att feminister måste hålla ihop och då kan en feminist inte klaga på en annan feminist. Jag är ju förstås inte feminist och tar mig därför friheten att klaga på vem jag vill. 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s