En första hemma-hos-oss

Det har inkommit önskemål om en hemma-hos-oss. Nu på sommaren är vi aldrig inne så det blir naturligt med ett hemma-hos i trädgården.


På sommaren använder vi knappt den vanliga ytterdörren. Allt går via altandörren på baksidan. Dit kommer man genom en liten port kantad av en blommande klematis.


Egentligen är det kanske ett av de där ställena i trädgården som bäst kombinerar mig och min högt vördade make. Klematisen är en av alldeles för många ledsna växter som jag tagit hem. Just den här hittade jag slokande alldeles ensam på blomaffären en höst och för två euro fick den komma med mig hem. Den stora tunnan har min make fått genom sitt jobb som vinnördexpert.

Vid ytterdörren står en av de pelargoner som bott hela vintern inne på mitt arbetsrum och som av allt att döma uppskattat att få flytta ut.

6 tankar om “En första hemma-hos-oss

  1. Det är bara privilegierade svin som bor i eget hus med egen trädgård. Människor med makt som förtrycker arbetarklassen.

    • Och eftersom du uppenbarligen både fått lära dig skriva och läsa samt har tillgång till inte bara ett fritt internet utan dessutom tillräckligt med fritid för att hinna läsa bloggar tillhör du de 10 procent av världens människor som är mest välbärgade och gynnade. Grattis!

      Hade du inte dessutom varit cynisk, otrevlig och dåligt bevandrad i hur man kommunicerar hade du kanske kunnat använda din gynnade ställning till något positivt. Så synd.

  2. Vad mysigt det ser ut. Jag är absolut ingen trädgårdsmästare, men jag skulle kunna tänka mig en liten radhusträdgård. Helst ingen gräsmatta utan kanske sten. Eller bara altan rakt av. Just nu bor jag i en tvåa på tredje våningen. Mitt i solgasset. Om solen skiner på sommaren, som den gör ibland, då blir det stekhett. Så några blommor som kan överleva finns ej. Eller jo det gör det. Men dom vill ju ha vatten regelbundet ;)Jag vill ha några balkongblommor som jag kan glömma bort några dagar. Jag har försökt med pelargoner och det går bra ett tag…

    Tack för dina vackra bilder och dina härliga berättelser 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s