Historikerns historier · Vardagslivet

Straight ahead

Jag är i Durham. Det är en helt underbart vacker medeltidsstad med pittoreska gränder, en flod, ett slott, en katedral och lummiga stigar, allt behändigt inklämt i etage på en plätt stor som en norrländsk byhåla.

Men om en enda jävel till glatt pekar och säger ”just straight ahead over there” när jag frågar om vägen så bryter jag ihop. Det här är en medeltida stad. Det finns ingenting – alltså på riktigt ingenting – i den här staden som är rakt. Och killen som gav direktiv utifrån ”the cathedral” men menade St. Nicholas Church borde kölhalas.

2 kommentarer på “Straight ahead

  1. Hade ingen aning om att Durham är medeltidstad. Jag kopplar den bara till Roger Whittakers låta och trodde att staden liknar Liverpool. (Eftersom det finns sånger om det också, alltså…) Förhoppningsvis är din vistelse så lyckad att du har samma stämmning som sången när du far bort: http://www.youtube.com/watch?v=6KPDNWkhnck (fast glöm sista vers om mamman)

    1. Durham anlades på 1000-talet. Slottet är från strax efter the Norman conquest. Har man inte varit här borde man absolut komma hit och titta!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s