Vardagslivet

Poppy är sjuk – fortsättningen

Igår tyckte jag att Poppy verkade lite bättre. Jag fick henne att leka lite och pupillerna var inte så där sjukt stora hela tiden. Jag tänkte ändå att det var bäst att en veterinär fick titta på henne och fick en eftermiddagstid. Veterinären gjorde alla möjliga sorters neurologiska tester men kunde inte hitta något fel. Inte ens syntesterna visade något. Tack och lov öppnades dörren och en av djurskötarna kom in, varpå veterinären kunde konstatera att Poppy alldeles uppenbart inte såg djurskötaren. Det gjordes fler syntest och blev klarare och klarare att Poppy ser mycket dåligt.

Därför togs det ett blodprov och jag satt och klappade Poppy medan vi väntade på svaret. Veterinären kom tillbaka och meddelade att Poppy är i ett akut förgiftningstillstånd och har njursvikt och att det nu var bråttom. Med de blodvärden Poppy hade borde hon spy och kollapsa och inte alls vara i det fina allmäntillstånd hon var. Jag berättade att någon ätit en halv lilja ute i trädgården (men att det kunde ha varit en hare eller fasan eller vad som helst) och veterinären liksom studsade av sin stol och for ut ur rummet samtidigt som hon meddelade att värdena överensstämde med förgiftning från lilja. De satte dropp på Poppy för att hjälpa njurarna och ringde akuten på Universitetets djursjukhus. Så fort de fick en plats öppen körde jag dit med Poppy och hon lades in omedelbart.

Veterinären som tog emot på sjukhuset informerade om att det här besöket kommer att kosta i storleksordningen månadslön. Jag hulkade fram att om de bara fixar min katt ska jag se till att fixa pengar. Det här är ju katten som jag trodde skulle ta över när Gammel-Katten dog, som knappt väger någonting när hon rullar ihop sig till en boll och sover i mitt knä medan jag skriver avhandling, som inte kan motstå en papperskasse och som släpar badrumsmattan till sidan av kattlådan och bajsar på den om hon är missnöjd med städningen.

Jag kan inte riktigt beskriva det, men det är något så ofattbart vidrigt med att ta med sig en liten varelse som man har tagit på sig ansvaret för till sjukhuset och så åka hem tomhänt. Jag grät hela vägen dit och hela vägen hem. Väl hemma satt det två små barn och undrade var Poppy var. Vi satte oss tillsammans på soffan och jag berättade som det var. Att hon var förgiftad och väldigt, väldigt sjuk, att ingen vet vad som kommer att hända eller om vi får hem henne igen och att hon nu är på det allra bästa stället sjuka katter kan vara. Tilda frågade minst hundra gånger om hennes katt nu kommer att dö, och jag svarade minst lika många gånger att det inte finns någon i hela världen som vet.

Ni håller väl alla tummar och tår för vår Poppy? För vi behöver den här katten. Hon är liten, men just nu är det ett gigantiskt tomrum här hemma.

9 kommentarer på “Poppy är sjuk – fortsättningen

 1. Åh nej. Här hålls det både tummar och tår!
  När en av våra kattor, bara några månader gammal, ramlade ner från balkongen från fyra våningar upp och bröt ena benet kändes det så hemskt så hemskt före jag fick veta att allt kommer att bli okej. Eller visst rann tårarna ännu sen efter akutbesöket på väg till veterinären som skulle operera, när det lilla djuret jamade och led i bilen. Den lilla vanliga bondkatten är nu en 1000-euros-katt. Men det var värt det.

  1. Oj fy så hemskt! Poppy har ju inte verkat sjuk, förutom att hon avgjort inte såg ordentligt, så även om jag redan då för två dagar sedan misstänkte förgiftning hade jag aldrig trott att det skulle vara så allvarligt eftersom hon inte hade ett enda av de symptomen som tyder på förgiftning.

   Tack för dina lyckobringande tummar och tår! De lär behövas…

 2. Håller alla tummar och tår! Vi har också varit på sjukhuset med vår borderterrier och det blev nog bra, men var så hemskt och tungt innan det ordnade sig. Styrkekram!

 3. Hoppas Poppy klarar sig bra. Vi ska ta en av våra kattor till veterinären imorgon. En döfödd kattunge igår och troligen flera kvar som inte kommer ut. Hon mår bra efter omständigheterna. Troligen operation imorgon.
  Svårt med sjuka djur.

   1. Luzy opererad idag.Kejsarsnitt, två dödfödda ungar, steriliserad, chip i örat. Mycket för pengarna. Hemma igen och mår riktigt bra, tack och lov 🙂

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s