Födelsedagsmorgon med fyraåringar

När jag var liten älskade jag att bli väckt på födelsedagsmorgonen med tårta, sång och paket. Det var något magiskt med att ligga och lyssna på ljuden från föräldrar och syskon som försökte tassa så tyst att man inte skulle vakna till synes helt ovetande om att man varit vaken sedan de först började förbereda firandet.

Nu när man själv har små barn ligger magin i att för en enda gångs skull få slippa bli väckt på morgonen. När Tilda fyllde fyra på en lördag var tröskeln till att gå upp och väcka henne med tårta, sång och paket jävligt hög. Jag menar, finns det en chans att man får sova några minuter extra så tar man den. Så Tilda och Vilho fick vakna i egen takt och sedan firade vi i vår säng.


Tilda fick en CD-spelare med mikrofon till. Det tog henne i runda slängar tre minuter att komma på hur man ska göra rundgång med den ena micken och samtidigt blåsa in i den andra för att åstadkomma mesta möjliga oväsen.


Och så fick hon en sparkcykel som hon mycket högtidligt glidit runt på ute på gården.


Vilho hjälpte till. Då gäller det att hålla tungan rätt i mun.


Folk säger att barn nu för tiden får för många paket.


Men jag tycker att så länge man inte tappar bort barnen bland paketen är det ganska lagom.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s