Vardagslivet

Dansar med katter

Tänk om man skulle ha lite bråttom för att man ska iväg och så tar man på sig ett långt härligt halsband med små rosor och pärlor och så vänder man sig om så där snabbt att det långa härliga halsbanden liksom virvlar. Och det känns rätt tufft. Men så ser man en katt som frusit mitt i steget och som tittar med vad som måste beskrivas som synnerligen oroväckande intresse och sjukt stora ögon på det virvlande halsbandet. Och det blir så tyst att man kan höra nämnda katt fälla ut alla klorna.

Om man då skulle förvandlas till Carrie-Ann Moss i Matrix och uppleva den sekunden katten kastar sig efter halsbandet och man själv i sista stund och med en akrobatisk smidighet bara en liknade livsfara kan skänka hinner vika sig undan liksom i slowmotion. Då tycker jag inte att det är det minsta konstigt om man dansar en jag-är-odödlig-dans samtidigt som man sjunger en förödmjukande katt-tönt-sång. Inte alls.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s