Vardagslivet

Det här med att gå ner i vikt

Efter julen brukar diverse motionsanstalter uppleva ett rejält uppsving i besökarantalet. Själv grubblar jag mycket över det där med vikten. Teoretiskt sett är jag överviktig. I praktiken är det rätt skönt med ett visst lager späck i vinterkylan. En del av mig vill gå ner i vikt. Länge har jag trott att det är den där delen av magen som efter två graviditeter ser ut som en zebra som lagt sig att dö över mina lår. När jag graciöst hoppade upp i min mans famn och nästan skickade honom till sjukhus med sprucken mjälte av ansträngningen att fånga mig fick jag, förutom ett uhmpf, en uppenbarelse. Jag vill inte gå ner i vikt på grund av min egen fysik utan på grund av de fysiska lagarna om gravitationens inverkan på massa.

För om sanningen ska fram…

Jag vill ha det så här:

Och när jag har dansat färdigt, då vill jag ha det så här:

Kanske jag istället borde skicka min man till gymmet så att han orkar bättre? Jo, det lät som en bra lösning.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s