Nyhetsplock

Integrering

Alltså alla de där typerna som talar om att vi inte kan ta emot fler invandrare eftersom vi måste ta hand om dem som vi har och att integreringen av invandrarna har havererat och som sedan går fullkomligt bananas över när det vidtas åtgärder, typ specialutbildningar, för att få invandrarna ut på arbetsmarknaden.

Hur ska vi göra för att integrera då, va? Ska de liksom bara finnas där, jämt utspridda över alla bostadsområden utom de man själv bor i och sedan på ett år ta igen en hel livstids etablering i ett samhälle? Nej, man får inte härja om att vi måste bli bättre på att integrera samtidigt som man är aktiv motståndare av praktiska åtgärder.

2 kommentarer på “Integrering

  1. Logik är liksom inte det som styr debatten här – det är känslor, dunkla och andra i högsta potens.

    Man slår huvudet blodigt i väggen i förtvivlan, men vad hjälper det? Folk får ju äntligen ”säga sanningen” och rösta på kandidater som ”säger som det är”. Och Soini&Trump marscherar framåt.

    Det börjar bli plats för aktiv, civil olydnad. Vi är redan 45 personer i min hemtrakt som tillsammans bekostar en lokal för asylsökande, nu när mottagningscentralen på orten stängs… crowd-funding-typ. Och mera blir det vad jag hör i luften..

  2. Människorna som tar den sidan av debatten vill oftast inte ha några ”dåliga” invandrare. Och med dåliga menar jag invandrare som har en annan etnicitet, eller också religion.
    De ska inte bara inte integreras, de ska helst inte finnas. De måste bara kamouflera sina åsikter lite. Än så länge.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s