Vardagslivet

”Det sista lilla”

Här sitter jag en söndagkväll och försöker hålla mig vaken så att jag kan fixa färdigt ”det där sista lilla” på min avhandling. Det där sista lilla som går ut på att se till att innehållsförteckning, rubriker, underrubriker, fan och hans rubriker och alla sidnummer och noter och jävulskap är på rätt plats och som jag började pyssla med i torsdags. Avhandlingen måste vidare, till en första läsningen av handledarna. Det är dags.

Avhandlingen är på över 250 sidor utan avslutningskapitel och litteraturförteckning. Det kommer att få bli storslakt sedan för det är i längsta laget. Men hellre kapa än krysta, som man brukar säga.

Nu ska jag forstätta, så att jag håller drömmen om att vara i säng innan midnatt vid liv.

4 kommentarer på “”Det sista lilla”

  1. Åh, heja heja! Det är så häftigt att få följa arbetet med avhandlingen via din blogg. Är det bestämt när du ska lägga fram?

    1. Nä, jag har inte fått in den till förhandsgranskning ännu och det är en jättelång, märklig process kvar. Har jag tur hinner jag disputera det här året.

  2. Heja heja heja! Kom ihåg att du har en kontakt på biblioteket om du behöver få en referens checkad eller något snabbt skannat eller liknande. Tveka inte att ta kontakt!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s