Historikerns historier · Vardagslivet

Tips.

Ett litet tips från mig till er, nu när jag sitter och läser igenom tidigare delar av min avhandling författade för ett år (läs: en livstid) sedan. Var noggranna med era referenser och skriv för faen inte ”kolla Svensson 1998 sida!! OBS!!” och tro att det ska vara lätt ordnat i ett senare skede.

Det är det inte.

Kuvahaun tulos haulle facedesk gif

Och så ville jag passa på att säga att även om mitt förhållande till avhandlingen just nu inte är inne i sin mest… kärleksfulla fas, så är jag fasligt kär i den här mannen jag har den stora förmånen att ha i mitt liv. Det hjälper.

Nu ska jag försöka ta reda på vem den där Svensson är, vad hen skrev och varför jag en gång tyckt att det var relevant för inspektionen av riddare på 1300-talet.

3 kommentarer på “Tips.

  1. Du har så rätt, och ändå gör man hela tiden samma fel; just då, när man antecknar, är ju allt så himla klart! Bra point att komma ihåg!
    Allt väl till dig med din avhandling! Man blir nästan sugen på att läsa den sen!

  2. En anledning till att uppskatta referenshanterare. Så fort man lärt sig hur systemet fungerar så blir det lätt att hålla reda på och lägga in källorna.

    När källorna är gamla handskrivna dokument och inte snällt låter sig importeras från databaser online kanske mitt omdöme inte gäller.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s