Vardagslivet

Förträngd trötthet

Jag väcktes klockan 4.05 av Tilda som inte kunde hitta sin morgonrock. Med så mycket vänlighet jag kunde uppbåda vid den tiden förklarade jag att hon inte behövde sin morgonrock utan endast behövde krypa tillbaka inunder det täcke från vilket hon kommit.

Klockan 5.14 vaknade jag att någon smällde i ytterdörren. Det var Vilho som väckt och därefter skickat ut sin syster för att leta efter den present tomtenissarna enligt kalendern lämnat åt dem. Tilda hade sannolikt fortfarande inte hittat sin morgonrock eftersom hon strök runt ute på trappan inrullad i sitt täcke. Det fanns i ärlighetens namn inte särskilt mycket mer vänlighet att uppbåda men barnen skickades tillbaka i säng med uppmaningen att höras av igen tidigast om två timmar.

Det fanns en tid då två episoder, och den första inte förrän vid klockan fyra, av vakande barn som somnar om av sig själva igen hade betraktats som en lyxig natt. En natt efter vilken man hade svarat ”riktigt bra” på frågan om hur man sovit. Den tiden är dock förbi. Här sitter jag som en zombie och försöker jobba och kan för mitt liv inte förstå hur man överlevde åren då två väckningar kändes som ”nu börjar det vända mot det bättre”. Jag är för gammal för sånt här.

8 kommentarer på “Förträngd trötthet

  1. Förlåt min peppighet men detta känns verkligen upplyftande att läsa just idag efter den natten vi haft. När jag, efter första vakpassett mellan 00-04 varvat halvslummer med att trösta, bada och smörja prickig kliig tvååring, äntligen får avlösning och kryper ner i fyraåringens säng för att få lite sömn. Så slår sagda fyraåring upp ögonen och säger. ”Mamma. Jag är hungrig.” Upp och fixa macka… Efter sådana nätter känns det fint att läsa att det blir bättre 🙂

  2. Det har varit en sådan natt i natt… Hos oss också. Vaknade av någon form av kisstsunami i sängen vid fem, ordnade upp det och fick alla upprörda att somna om och var själv klarvaken. Nu är jag trött, väldigt, väldigt trött.

  3. Kul att läsa det här när jag precis tagit som vana att läsa din blog under dom sömnlösa eposiderna som skönt nog precis gått ner till två per natt!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s