Nyhetsplock

Traditionellt äktenskap my ass

Om jag hör en enda till uppblåst tönt hylla det traditionella äktenskapet så får jag krupp. Traditionellt äktenskap vaddå? Mellan en 14-årig kvinna och en 50-årig man? Mellan änkor och lärlingar som vuxit upp i hushållet? Uppgjort av föräldrarna för att trygga släktens ekonomiska tillgångar? Baserat på bistra maktpolitiska verkligheter snarare än kärlek? Med 5-8 barn varav 2 beräknas nå vuxen ålder? Där kvinnan lämnar sin familj för att flytta in hos mannen? Där mannen är familjens självklara överhuvud med rätt att aga både hustru och barn?

Jävla cherrypickers som säger traditionellt äktenskap och menar lyckligt äktenskap. Det är så inte samma sak.

3 kommentarer på “Traditionellt äktenskap my ass

 1. Att bibehålla en föråldrad lag eller institution bara för att det ”alltid har varit så” är världens sämsta argument. Dels har det alltid funnits olika saker i praktiken, dels kan vi inte basera ett samhälle på hur det någon gång sett ut. Det finns viktiga värden som vi inte borde tappa bort, visst, men ”äktenskapet bara för man och kvinna” är inte ett av dem. Det hotar inte någon – du känner dig iaf inte hotad 🙂

 2. För att hårdra det lite gör det ingen praktisk skillnad i mitt vardagliga liv att det blev ja eller om det skulle ha blivit ett nej. Men när man ser glädjeyttringarna och -tårarna hos dem som berörs av lagen måste man nog vara väldigt hårdhjärtad för att inte vilja ha en jämlik äktenskapslag.

 3. Jag kommer aldrig någonsin att förstå hur hat och osämja kan spira upp från precis allting. Jag menar visst finns det mycket man inte förstår eller gillar men att hur folk kan gå från det till att odla hat är obegripligt.

  Jag är en ärlig jävel och jag skulle ljuga om jag sa att jag tycker om homosexualitet. Jag är 200% hetero och om jag ser killar kyssas då tittar jag bort. SO WHAT?????? Så är det bara men vad har det för betydelse? Jag har homosexuella vänner och jag gör ingen som helst skillnad på dem i jämförelse med heterosexuella. De har precis samma värde och rättigheter för mig. Bara idioter gör skillnad på det.

  På samma sätt gillar jag inte extremfeminister som odlar manshat eller män som odlar kvinnohat. Men ska jag hata dem då? Blir så trött på alla hatande dårar i samhället. I synnerhet alla läger som görs på nätet. Försök att säga något positivt om män på en extremfeministsida eller det omvända. Jag har gjort det. Inte för att bevisa något utan bara för att diskutera. Jag kommer aldrig att göra det igen. Det hatet jag fick emot mig chockade mig.

  När ska vi börja fatta att alla människor har samma värde och rättigheter oavsett kön, ras, läggning eller vad det nu kan vara. Den människa finns inte som kan tycka om allt men att från det odla hat visar bara på det Magnus Uggla sjung en gång: ”Där hjärnan tar slut, där tar nävarna vid.”

  Visst kan folk hävda att heteroäktenskap är normalare än homoäktenskap och jag köper det. Men vad har det för betydelse i det hela. Nu finns det homosexuella så är det bara. Även om jag eller andra har svårt att förstå sig på det så är det lik förbannat så. Vi har helt enkelt inte med det att göra. Det är deras liv och åter igen. De ska givetvis ha samma rättigheter och värde som alla andra. Tänk att vi ens ska behöva diskutera sådant år 2014.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s