Glad påsk!

Vi har firat påsk. Jättemycket. Först genom att baka sanslöst mycket till ett dop, enligt en beställning jag aningslöst tackade ja till innan jag visste att vi skulle flyttstäda huset förra veckan och därför leva i ett kartongkaos. Så här såg det ut hemma hos oss för ett par dagar sedan.

IMG_0354-20140417Medan maken försökte sortera och organisera alla våra grejer bakade jag för glatta livet. Två tårtor, cupcakes, kolakakor och maränger. Maken gjorde sedan dekorationerna (jag tillverkade blommorna, men han placerade ut dem) och det blev riktigt vackert.

IMG_0361-20140420 IMG_0366-20140420 IMG_0367-20140420 IMG_0370-20140420 IMG_0374-20140420Sedan bakade jag bröd, trots att armarna var mer än lovligt möra av marsipanknådande, och beställaren kom för att hämta bakverken. Hennes man och svärfar var från Frankrike. Jag har ju läst franska i åtta år så jag försökte prata lite franska med dem. Det enda jag kom på var ett ljud som lät lite som dialogen ur en porrfilm, uööhh, men som säkert var franska. Jag sade det fem gånger för säkerhets skull. Möjligen kan det vara dags att inse att det språk som var flytande när jag flyttade till Finland inte längre är alldeles tillgängligt i mitt minne.

Därefter anlände en hög med goda vänner med god mat och vi åt tills vi nästan sprack och diskuterade hjärnmaskar och penisfiskar och annat sådant som lämpar sig för påskmiddagar.

IMG_0384-20140420 IMG_0388-20140420 IMG_0420-20140420 IMG_0429-20140420Barnen åt mest godis. De måste ha samlat närmare ett kilo genom att gå påskkärring. Tilda samlade sitt i en traditionell kaffepanna.

IMG_0381-20140420I dag betalar jag dyrt för de senaste dagarnas bakande genom århundradets ryggkramp. Ländryggen är helt låst och varje rörelse är en pina. Det betyder att jag inte gör mycket annat än går och petar i mig kidsens godis och gårdagens festmatrester. Nu är jag inte bara handikappad utan illamående också. Snacka lyxproblem.

Förövrigt har vi haft en väldigt hardcore påsk. Riktiga påskkycklingar. Och livs levande påskhare i påskgräset.

IMG_0430-20140420

 

2 tankar om “Glad påsk!

  1. Vilka fina proffsiga tårtor! Du har många strängar på din lyra. Ibland bakar jag också på beställning och kan dela med mig ett tips om det tunga marsipanknådandet, i synnerhet om man färgar den också. Riv marsipanen på rivjärnets grova sida, det blir mycket lättare att knåda och kavla sen.
    Har stor behållning av din blogg, gillar att du inte är fundamentalist ifråga om pojkar/flickor, så genusvetare du är.
    Hälsar
    Agi

    • Vilket grymt bra tips om marsipanen! Den jag hade till de här tårtorna var rätt mjuk och bra redan från början (men skulle färgas och det var inte mycket tid kvar…) men när jag bakade i dag var marsipanen så hård att den var mer lämpad att klubba sälar än täcka tårtor med.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s