Vardagslivet

Ulliga gulliga djur-dagen

I dag har barnen och jag haft total cute overload. Först åkte vi en god bit i bilen för att komma ut till en kaninuppfödare som vi ska köpa en kaninunge till Vilho ifrån. Vilho var (förstås, duh) helt begeistrad av den lille parveln. Om typ 3 veckor får vi hem honom. Kaninen alltså, Vilho fick vi ju hem direkt.

IMG_0105-20140322 IMG_0108-20140322Medan jag och Vilho stod och beundrade kaninungen som låg så stilla och tryggt i Vilhos famn gick Tilda med kaninuppfödaren för att titta på hästarna. Just som jag hade beslutat mig för att det var dags att sluta titta på kaninungen och börja titta efter min yngre människounge kom hon ridande förbi. Bästa kaninuppfödaren i världen, jag säger bara det! Helt otroligt trevlig ung tjej, fina välskötta kaniner och lite ridning på köpet. Gissa om barnen var nöjda!

IMG_0122-20140322Vi hade packat med oss matsäck och stannade vid en rastplats på vägen hem, för att käka nybakade korvmackor och några nävar lördagsgodis.

IMG_0126-20140322 IMG_0129-20140322

Därefter åkte vi direkt hem till Äggväktarna som numera snarast är Kycklingväktare. Jag har aldrig sett kycklingar på riktigt så här nära håll tidigare. En dag gamla är de och jestas vad söta! En av dem kurade ihop sig i mina kupade händer och somnade. Att ha en liten fågelunge sovande i handen alltså. Den känslan går ju inte ens att beskriva. Tillit. Trötthet. Überfluff.IMG_0146-20140322 IMG_0157-20140322 IMG_0163-20140322Någon frågade om rasen; dvärgkochin. Sånna med fjädrar på fötterna.

En kommentar på “Ulliga gulliga djur-dagen

  1. oj oj vilken mjuk och go lycka. kaniner vill ingen INGEN i världen nåt ont. Fina djur.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s