Vardagslivet

Julefriden är avskaffad. AVGÅ NÅGON!

Jag har precis lyckats fylla dagens wordcount på avhandlingen och tänkte påbörja jullovet. Försöker förtvivlat borsta av mig stressen över allt som måste göras, och den lätta ångesten över att jag inte tänker öppna min avhandling på en vecka. Kanske är det den chockerande avsaknaden av snö (december i Finland, vad är oddsen liksom?)? Kanske är det bara känslan av att jag har glömt någon av alla de viktiga julsakerna som man inte får glömma? Jag vet inte, men julefriden som jag annars inte brukar ha några större problem med att sjunka ner i verkar ha blivit ett satans julstressträsk det här året. Det är så mycket saker som man borde komma ihåg. Pysseldagar. Julfester. Lappar som ska fyllas i och returneras till skolan. Skridskor som borde vara nedpackade vissa dagar och gärna ha ungefär samma storlek som barnets fot. Gåvor till personalen innan man går på jullov. Och så vidare. Jag är så vansinnigt dålig på sånna där grejer. För ett par år sedan kom jag till dagis julfest med mina supertaggade ungar som drömde storslagna drömmar om framträdandet i det vackra luciatåget kanske fem minuter för sent. Det var de fem minutrarna det tog luciatåget att gå in, göra sin grej och tåga ut igen. Mina barn mötte dem i dörren när allt var över. Besvikelsen kan inte ens klädas i ord.

Och jag försöker göra allt så lätt som möjligt. Liksom hitta en balans mellan att pyssla, dekorera, städa och baka och att bara andas in hyacintdoft och mysa med barnen. Inte ha fler måsten än vad livet med barn kräver (gå upp ur sängen varje dag, laga mat, baka pepparkakor, fixa tomte (HOLY SHIT JAG MÅSTE FÅ TAG PÅ EN TOMTE), hugga julgran…). Egentligen älskar jag ju julen. Jag måste bara hitta dit. I år verkar det ta lite längre tid.

Ja, och det betyder förstås att bloggen kanske inte uppdateras riktigt så ofta som någon av oss skulle vilja. Som tröst ska jag de närmaste dagarna sätta ihop ett inlägg med mina absolut godaste julgodisar. Jag ska bara provsmaka dem några gånger till. Så jag är helt säker liksom.

IMG_8133Katter kan det där med julefrid.

2 kommentarer på “Julefriden är avskaffad. AVGÅ NÅGON!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s