Vardagslivet

Trädgårdsbråket

Vi håller så sakteliga på att få åtminstone någonslags grundläggande ordning på trädgården. Så där så att man kan gå i den utan att ha machete. På baksidan, i fruktträdgården, fanns redan färdigt kanske 13 olika typ 5×3 meters rutor. För tillfället växer det rabarber i dem. Det är mer rabarber än vad någon vettig människa (eller ens en inte vettig människa med förkärlek för rabarber) någonsin skulle behöva. En av de rutorna har vi grävt upp, gjort om till fyra mindre rutor med gångar mellan och höstsått i. I två rutor sådde jag ringblommor, i en palsternacka och i en rödbeta och persilja.

Det här självvådliga tilltaget framkallade en 20 minuters rant från min högt vördade make om hur man ska plantera vad och vart. Det inkluderade till och med en kortare scenisk framställning av hur jag ser ut när jag gräver, komplett med ljud (som i mitt tycke lät mer som en psykotiskt ekorre) och utläggningar om ”jämna rader” och ”inte blanda”.

Jag: Then just take one of the other squares!
Han: And you’re all like (böjer sig framåt och gör det psykotiska ekorreljudet som indikerar att jag gräver).
Jag: Just. Take. One. Of. The. Other. Frkn. Squares!
Han: (trippande runt i leran) Oh! I’m Charlotte and I dig like this and then I plant stuff like this (vevar med armen).
Jag: Just. Take. Just. Fkit.
Han: You can’t just mix herbs and veggies like that! Unless it’s lettuce ‘cause we could have that in the herb garden.
Jag: Wtf? You can not be serious about this?
Han: You’re gonna ruin the system! We were gonna have the herb garden and the veggies and where am I gonna plant my artichokes, huh?
Jag: How about there? (pekar på en av de 12 andra rutorna)
Han: You say that now, but all of a sudden we’re gonna run out of space!
Jag: (ser mig runt i trädgården som är så stor att man inte ser från en sida till en annan) Then you can have that whole fkn field! (pekar mot fältet vi har utarrenderat)
Han: (sur tystnad)
Jag: You have got to be shitting me? Run out of space? Here?
Han: (trippar runt) Oh! I’m Charlotte and I dig like this! (ekorreljud och obscena rörelser)
Jag: Seriously dude. (skrattar så jag nästan gråter) Run out of space?!
Han: I’m cold. I’m going in.

Och jag passade på att ta en bild av den biten av trädgården bråket rör. Området jag ockuperat och ninjaplanterat är utmärkt med grönt snöre. Ser ni det? Ovanför äppelträdet längst till höger, finns en stubbe, ok? Ovanför den. Där. Därifrån ska jag ta över 2 ha trädgård med besinningslöst blandodlande, blommor och ätbart i ojämna rader för nära varandra. Där rubbades min makes överdimensionerade cirklar.

Tsiisös.

20131112-131001.jpg

3 kommentarer på “Trädgårdsbråket

  1. Tänkte varna dig för palsternackorna, man kan tydligen få riktiga brännsår om man rör på bladen med bar hud i solen. Grannpalstans flicka hade fått brännskador i somras på sin arm. Bara så du vet. 🙂
    Och ja, ni får nog vara lite försiktiga nu så inte marken tar slut direkt. 😀

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s