Historikerns historier

Men det är väl ingen som lyssnar på radio nuförtiden, va?

I dag satt jag okristligt tidigt åter i Radio Vegas studio för att tala intressanta ämnen med intressanta människor. Och så kom svenska dagen och dess firande upp, och att den firas 6 november. Jag kände det komma, det gjorde jag. 6 november. Varför just 6 november egentligen? Vad hände då?

”Vi har ju en historiker här i studion. Som är svensk dessutom!”

Och jag bah ”Ehhh. Det var ju liksom efter 1500-talet.”

Stoltheten över min egen akademiska briljans just nu, den är kanske inte på topp direkt.

20130924-090220.jpg

7 kommentarer på “Men det är väl ingen som lyssnar på radio nuförtiden, va?

  1. Jag lyssnar, men måste erkänna att jag idag låg på den östnyländska frekvensen. Men, gick i samma tankar efter lördagens korta seans på scen, undrade hur det lät och så. Råkade höra det i sändning i går och det lät inte så pjåkigt. Det låter alltid lite bättre än man befarar (vaggar jag mig att tro).

  2. Men ganska bra koll har du ju om du visste det var efter 1500-talet. 🙂 Hen var ju ändå född på 1500-talet… Som lite ”nippelitieto” kan det vara intressant veta att vi egentligen firar svenska dagen på fel dag.

  3. Hej. Du borde ”annonsera” dagen innan. Hade mer än gärna lyssnat på digL yssnar alltid på Vega – Västnyland, men erkänner att det om morgnarna blir mest nyheter – för mycket skrällig skitmusik.

  4. Haha, härligt! Känner igen mig i den där paniken. För som fysikstuderande vet jag ju hur PRECIS ALLT i hela UNIVERSUM fungerar. Och kan dessutom räkna ut saker i huvudet när någon behöver ett snabbt svar. Ehh. Kanske inte riktigt så. Ändå tror jag vi har det lite bättre än de med ett mer praktiskt yrke. T.ex. elektriker eller läkare eller alla som har någonting som helst att göra med datorer. ”Nu när du är här skulle du kunna titta på en grej…?” ;D

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s