Kulturkrockar · Vardagslivet

Att ta emot barn

I Finland finns det riksdagsledamöter som tycker att det är för mycket att ta emot 500 syriska flyktingar. 500. Av de 2 miljoner syrier som är på flykt just nu. De ställer bara till besvär, säger man. Kan inte anpassa sig, tycker man. Har ni inte sett hur det blev i Sverige där det är kravaller och allting går åt helvete och det är bara för att man har tagit emot så himla många flyktingar minsann.

Ja. Tänk om Sverige hade sagt nej till flyktingar när Helsingfors bombades, när Tammerfors nästan ödelades, när finnar behövde hjälp just så som syrier behöver det nu. Lite mer trygghet. Lite bättre chans till framtid. Tänk om Sverige hade sagt nej då.

Skämmes.

3 kommentarer på “Att ta emot barn

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s