Nyhetsplock

Det där med att skjuta sin flickvän

Har ni läst om den tragiska dödsskjutningen igår? Den där den 30-åriga  juristen och fotomodellen Reeva Steenkamp blev skjuten minst fyra gånger på nära håll av sin pojkvän? Inte?

Har ni läst om att Oscar ”Blade Runner” Pistorius misstänks ha skjutit sin flickvän i deras skyddade hem i Sydafrika? Jasså?

Samma skjutning, annat fokus. Bilderna är på honom, eller på honom och henne tillsammans. Rubrikerna är om honom. Faktarutorna rör hans karriär. Den chockade familjen är hans familj. Jag säger inte att han inte var en oerhört viktig atlet eller att hans karriär inte är imponerande, men det fokus som hittills har varit rådande är besynnerligt – särskilt eftersom han i skrivande stund inte ens är häktad – och jag har en obehaglig känsla av att sorgen som skymtar mellan raderna bottnar i att en ung lovande atlets karriär är förstörd istället för i att en ung kvinna bragts om livet.

2 kommentarer på “Det där med att skjuta sin flickvän

    1. Yäk. The Sun orkar jag inte ens läsa… Men det är tråkigt hur det ser likadant ut överallt. ”Experterna säger att hans karriär kan vara över”. Jo. Men hon är ju död. DÖD.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s