Vardagslivet

Vi har varit och tittat på ett hus

Nu slits jag mellan hopp och förtvivlan. För det är ett alldeles underbart gammalt, nerslitet ruckel som med kärlek och sisådär 100.000 euro i renoveringskostnader skulle kunna bli alldeles ljuvligt. Det är stort, det har högt till tak, det har en enorm trädgård och… eh… ja. Det är stort. Det är väl egentligen den enda fördelen. De fyra ytterväggarna är långt ifrån varandra. På nästan alla ställen sitter de ihop. Men jag är nog lite kär ändå. Det är jag. Så där så att det bubblar och så att om huset hade en telefon hade jag ringt till huset och lagt på när det svarade betydligt fler gånger än vad som vore socialt accepterat.

Men så grips jag av panik. Inte kan vi köpa ett gammalt ruckel! Vi som är värdelösa på att renovera, vi som i princip förlitar oss helt på makens inkomst, vi som just fått det här huset som vi bor i att bli perfekt. För vårt hus är underbart. Det har perfekt läge, nära tåget, blåbärsskogen, simplatsen, skridskobanan. Trädgården är den största i grannskapet (och ungefär 1/100 alldeles på riktigt av det gamla rucklets trädgård) och jag har i fem års tid älskat den och skött den. Det mesta som lever här har jag skapat. Till och med ungarna. Jag vet bara inte om jag är redo att släppa vad vi har för vad som potentiellt är en dröm som går i uppfyllelse men som lika gärna skulle kunna vara att kasta all trygghet överbord för en pengaätande hägring.

Ångesten nu. Nästan som när man måste åka in till stan och möta någon en viss tid. Storångest. Det-vore-kul-att-åka-men-tänk-om-jag-inte-klarar-det-ångest. Fast med lite större insats än en enda förstörd dag då.

14 kommentarer på “Vi har varit och tittat på ett hus

  1. Åh, var ligger rucklet? Nära oss? Måste ni renovera allt på en gång eller kan ni ta det i etapper? Jag älskar vårt ruckel och har inte ångrat projektet en dag. Jag har svurit men aldrig legat sömnlös. Förutom innan då, men aldrig sedan vi faktiskt gjorde slag i saken och flyttade. Har du frågor så tveka inte att ta kontakt!

    1. Jag vet ju inte ens vart ni bor. Allt måste inte tas på en gång. Men mycket. Tak, toalett (x2), dusch, kök. Sedan hela övervåningen. Dessutom finns det sex extra byggnader på gården, av vilka egentligen bara två står ordentligt…

        1. Vad synd att ni ska flytta (för jag antar att ni inte bara vill att vi flyttar in…)! Ert hus är underbart och jag skulle mer än gärna köpa det, men det ligger åt fel håll för oss. Vi letar på östra sidan av stan istället…

  2. Ååååååååh hus! Jag längtar ihjäl mig efter att bo i något jag äger. Trött på att hyra. Det är nästan så att jag också skulle kunna ringa upp det där huset och lägga på fort fort, bara för det. Men – renovering, det är rätt tufft det, särskilt med småbarn.

    1. Jo, renovering är jättetungt. Värst är det att renovera husets enda dusch. Det har vi nämligen gjort här där vi bor nu. Fyra veckor utan dusch och med två små barn och en mamma som är fullkomligt beroende av sin varma morgondusch för att fungera. Not nice.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s