Vardagslivet

Stoppa korv

Eftersom både jag och min högt vördade make älskar att laga mat brukar det bli en hel del sådant inför jul. Till exempel gör maken julkorven helt från början. Eller alltså. Vi har inga grisar, vi hade inte ens grisar innan korvtillverkningen började, men vi gör korv nästan helt från början.

Barnen älskar att hjälpa till och i år har de båda två blivit stora nog för att faktiskt vara till hjälp. Vilho stoppade så många korvar och vevade köttkvarnen så frenetiskt att han vid läggdags kom och förklarade att om hans armar var människor så hade den här armen (den som inte vevat) frågat den här armen (den som vevade) hur i hela friden den orkat. Katterna väntade tålmodigt runt bordet. Själv är jag mer för att baka vackra grejer och lite mindre för att med våld slaska i malna djur i en gristarm. Men det är ju så olika det där.

korv

Resterna av korvstoppningsverkstaden förpassades till en soppåse som ställdes utanför dörren i väntan på att någon (läs: maken) skulle orka bära den hela vägen bort till sophuset på andra sidan parkeringen. Med tanke på våra egna tre katter och resten av grannskapets diton var det, så här i efterhand, kanske inte en helt välgenomtänkt idé, även om katterna inte verkar ha misstyckt alls. Exakt hur grannarna kommer att reagera på att det numer hänger en bit gristarm i deras buske på andra sidan staketet återstår att se. Lite glitter på det där och det slår de helvetes blinkande färggranna ljusen grannarna på andra sidan har i alla fall.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s