Vardagslivet

Pelargonerna kommer in

Nu är det hög tid att ta in pelargonerna igen. De har växt som sjutton ute hela sommaren så en del av dem har jag nu tagit sticklingar av. Jag har aldrig gjort det förr, så erkännas ska att det finns en överhängande risk att det här projektet går käpprätt åt komposten. Jag klippte pelargonerna så att ursprungsplantan fick en snygg form och framförallt en form som är liten nog för att få plats på fönsterbrädan (när jag säger att de växt ute så menar jag att de växt). På sticklingarna (alltså det som jag klippt bort) har jag sedan dragit bort blad så att två till tre bladfästen är tomma, varpå jag satte dem i små krukor med såjord och vattnade. Nu är det bara ställa dem så ljust och svalt som möjligt, fortsätta vattna och hoppas på det bästa!

4 kommentarer på “Pelargonerna kommer in

 1. Hej Charlotte!
  Ett litet sticklingtips: knipsa av blommorna från sticklingen, den behöver all kraft att bilda rötter… Blommorna kanske kan ge glädje i en liten vas? Tror säkert att dina pelargoner klarar sig:-)
  Trevlig blogg!
  Vänligaste hälsningar
  Louise

  1. Hej! Tack så jättemycket för tipset! Jag har redan knipsat bort blommorna på alla sticklingar utom en, som jag hade så många av att det inte skulle göra något om det liksom inte funkade med alla. På stora plantan har jag låtit blommorna vara kvar. Det kan man väl?

   Men jag är dålig på att nypa bort blommor… Det bär emot liksom, fast att man borde.

   1. På moderplantorna kan blommorna vara kvar, det är ingen fara!
    Visst är det svårt att nypa av blommor.. håller med dig.
    Lycka till!
    Vänligast
    Louise

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s