Vardagslivet

Det där med att fira en prinsessa

Jag vet, det kanske är töntigt. Det var ju liksom inte min egen prinsessa som kom igår men ändå… Alla tillfällen att fira är ju bra tillfällen att fira, och inget kan någonsin vara större och mer värt att fira än att ett friskt och önskat barn får komma till världen!

Så jag bakade en prinsesstårta. Förstås. Och så åkte vi tillsammans med barnen och köpte blommor. Till varandra sa vi att det var för att fira prinsessan men vi visste nog att vi gjorde bara för att det droppade från taken och luktade vår i luften. Sedan fick vi finfrämmat då både farfar och en före detta jobbkompis dök upp. Mycket bättre firande än så får man ju inte!


Jo, jag vet att det är Danmarks färger, men utbudet av blå tulpaner var rent ut sagt upprörande dåligt.

Tilda tittade misstroget på den gröna tårta. ”Men mamma, var är prinsessan?”

Det här är prinsesstårta enligt Leila (nästan). Enligt originalreceptet i Prinsessornas kokbok (som förövrigt varmt kan rekommenderas) ska det inte vara någon sylt i. Enligt Leila ska det vara rårörda hallon, själv använde jag en kombination av hallonsylt och jordgubbsylt. Men varför inte drottningsylt…?

2 kommentarer på “Det där med att fira en prinsessa

  1. Insåg nyss att vi har en bit kvar av överraskningstårtan du bakade till gårdagens uppesittarkväll. Mums! Passar samtigt på att tacka för det ypperliga sällskapet och att konstatera att vi de facto måste träffas igen såvida du vill ha tillbaka din scarf. En svart med broderad kant.

    1. Tur att ni gillade den! Som sagt, jag kan bättre… 😉

      Och jag älskar den där scarfen så det verkar väl inte bättre än att vi blir så illa tvungna att träffas igen. Rackarns. 😉 Jag tror att det var länge sedan vi haft en så härlig kväll!

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s