Där allting är lite bättre

Här i Finland finns det en klyscha om att allt är lite bättre i Sverige. När jag läser om förslaget om att införa en genuspedagog på alla förskolor (vilket är det svenska ordet för dagis) kan jag ju inte annat än att hålla med. Det måste fan vara bättre i Sverige.

För här i Finland försöker man fortfarande desperat få ner barngruppernas storlek, renovera lokaler så att personal och barn får trivsam miljö när det mesta verkar byggt på det brunmurriga 60-talet då ergonomi och luftkonditionering inte direkt fanns på prioriteringslistan och garantera att alla som vill få en dagvårdsplats får det inom en rimlig tid och ett rimligt geografiskt avstånd.

När man vill lägga 10 miljoner kronor på att ge förskolorna varsin genuspedagog måste ju de där sakerna redan vara fixade. Eller?

PS: Vad är en könsstereotyp enligt skollagen?

4 tankar om “Där allting är lite bättre

  1. Nu måste jag verkligen tro på de som förespråkar om jordens undergång! Någonting så vanvettighet fånigt har jag aldrig hört i mitt långa liv! Stackars barn, säger jag då…Det har blivit folk av oss också. Idag är kvinnor mer medvetna än någonsin. Man vet att ta för sig , demonstrera och kräva rättmätiga löner. Unga par idag delar på bördorna, pappor är verkligen noga med att vara med barnen. Kvinnor är med i alla möjliga fritidssysselsättningar och gör verkligen inte mer än vad de själva vill gör. Låt barnen upptäcka sitt eget kön det räcker. Resten ordnar de alldeles själva! Varför förringa barn och vuxna? Tro på dem istället.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s