De små förändringarna som förgyller

Om man har riktigt tråkigt och exempelvis borde skriva på sin doktorsavhandling men inte kommer på något bättre att skriva än ”trodde du ja!” på två timmar kan det hända att man får för sig att stoppa ett suddgummi under ena kanten på laptopen och tycker att det är oerhört kreativt och intelligent gjort.

Sen kan man gå in på sin blogg för att tipsa andra om hur fint det blir när datorn lutar, men då kan det hända att man slås av tanken att det förmodligen krävs inte bara en grundlig uttråkning utan också de där sju kopparna kaffe för att den sneda datorn ska komma till sin rätt.

Så skulle det kunna vara.

4 tankar om “De små förändringarna som förgyller

 1. Om man stoppar in suddgummit på bakändan av sin laptop och skapar ett avstånd mellan bordet och där processorn brukar sitta så hjälper det att hålla den svalare och därmed kan man förbättra kapaciteten av processorn. (Fast egentligen hjälper det bara om processorn skulle vara över den optimala temperaturen redan, vilket den dock ofta är i just laptoppar) Rent teoretiskt då skulle det kunna innebära att man kan jobba effektivare…

  Vem vet Lottis, du kanske har satsat på fel karriär, det är dator-nisse du skulle blivit istället.

  /Mette
  Performance Engineer

  • Suddgummit var en gång i tiden till för att fläkten skulle funka bättre (HP suger), men har sedan dess hamnat tjusigt på sniskan.

   Och nej. Datanisse är jag inte. Jag får datanissarna att gråta när jag ringer och frågar helt legitima frågor. Som om det finns en förlängningssladd till internetet.

   /Charlotte
   Performance Muffin

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s