Vardagslivet

Nyårsnattens små överaskningar

Inte helt oväntat beslutade vi oss för att det enda lämpliga sättet att fira nyår är med glitter och glamour. På med lösögonfransar, pärlhalsband, fjädrar och bling! Jag tog tillfället i akt att använda min älskade röda långklänning som hängt i garderoben på tok för länge. I julklapp fick min man en riktig promenadkäpp, en attiralj som visade sig vara mycket populär.

På stora hela var det en magisk kväll! Några små överraskningar och några små bekräftande av vedertagna sanningar uppdagades.

1: Jag älskar ljudet av frasande klänningar. Jag har inte vuxit ifrån drömmen att bo på ett slott och mest gå runt och frasa i långklänningar hela dagarna.

2: Långklänning på Berghälls enda nattklubb, full med fulla 18-åringar kunde förstås ses som lite överdrivet, men faktum är att jag nog inte har fått så mycket komplimanger sedan jag födde barn.

3: En promenadkäpp är nästintill oumbärlig när man köar. Eller spelar ölburksgolf. Eller spatserar.

4: Pauli kan blanda drinkar som får mig att dricka så överhövan mycket att jag nästan spyr. Fast att de inte innehåller alkohol. Och fast att han inte hade blandat i en sån där ört från Japan som kittlar när man kissar och som enligt honom hade givit en trevlig kick.

5: Jag är för gammal för klubbar där folk spyr i handfatet. Det bara är så.

6: Om man väljer att förvara det där lilla kortet man får när man hängt undan sin jacka och som ingen vet vad det heter i sina underkläder är det smidigare att stoppa det i BHn än i trosorna.

7: Lösögonfransarna kommer i tre olika storlekar. Även de ”korta” är längre än mina egna fransar. Med medellängden kan man inte blinka om man skulle låna någons glasögon för att kunna titta strängt på folk som tjoar. De längsta är så långa att man kan fläta dem.

Och så försökte jag vara en duktig bloggare och fotografera mig själv innan vi drog på fest, för det har jag sett att man ska göra. Det var förvånansvärt svårt. Inte nog med att bilden blev suddig – det kan jag ju skylla på att kameran inte är nåt vidare – men det krävde så mycket koncentration att fota mig själv att jag glömde att le. Och glömde läppstift. Respekt till alla de som orkar fota dagens outfit och dessutom se snygga ut när de gör det.

Och ett gott nytt år till er alla!

8 kommentarer på “Nyårsnattens små överaskningar

 1. Nummer 6 heter ju narikkalapp! Jag har aldrig tänkt på att sätta in det i underbyxorna, men nu när du väckte tanken så tänker jag aldrig göra det, med tanke på att någon annan kanske gjort det före mig.

  1. I ärlighetens namn har jag själv aldrig kommit på att sätta det i trosorna. Särskilt inte när man har långklänning.

   Dessutom tror jag att de där som jobbar i garderoben blir glada om det får vara en utdöende trend… 🙂

 2. Guuuud vad snygg du var i din röda klänning, jag bara önskar jag hade tagit mer kort! Och ja… underbyxorna var ingen höjdare som förvaringställe… skon funkade bättre. Fast inte för läppstiftspennan.

  Tack för att ni kom! ❤

 3. Och tack själva! Vi är så glada att vi fick komma! Och glada för meddelandena, både det som ni skrev på vår bil och det du skrev på min arm. Precis som det bör vara efter en bra fest!

  Det här kanske blir lite kryptiskt för dem som inte är invigda i problematiken, men minns du att du gav mig 2,50 att förvara…? Jag hittade dem en god stund senare tryggt insjunkna i fluff.

 4. Mmmm… note to self: ta med en handväska nästa gång. Det är ju inte alltid man har tillgång till väninnor med urringningar, skor man kan stoppa gaderobsbrickor i, strumpbyxor som förvaring till läppstifts pennor etc. etc.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s