Historikerns historier

Nu kan ni köpa min bok (igen)

Här sitter jag och panikar lite smått över stipendieansökningar som måste in lite tidigare än vad som tycks kronologiskt möjligt. Och så skickar det inte helt okända förlaget Routledge (Taylor & Francis) ett meddelande om att jag får erbjuda vänner och kollegor 30% rabatt på deras böcker eftersom jag är författare hos dem.

JAG ÄR FÖRFATTARE HOS ETT FÖRLAG

Jag har jobbat så jävla hårt för det kontraktet. Så många sömnlösa nätter och ångestfyllda dagar. Så länge som jag inte har vågat säga något eftersom jag hela tiden varit rädd att det skulle falla på målsnöret.

Men nu är den här. Min bok. Till det facila priset av endast £115.

Bildresultat för say what gif

Ni som inte omedelbart vill skaffa den inbunden kan a) köpa den som e-bok för ungefär lika många pengar som en vanlig normal bok, b) se till att ert bibliotek köper in den och sedan låna den därifrån, c) satsa på att den i något skede kommer ut som lite billigare pocket (men inte fet chans) eller d) vänta tills jag har fått mina extra ex och lottar ut ett.

Här, vänner och kollegor, är er rabattkod. Peace out.

https://www.crcpress.com/rsc/images/catalog/ADS19__Social_Media_1024x512.jpg?utm_medium=email&utm_source=EmailStudio&utm_campaign=B190911245_3407013

5 kommentarer på “Nu kan ni köpa min bok (igen)

   1. Jag vet att det kan vara dyrt, men var länge sen jag köpte något akademiskt till nypris (jag läste på 80-talet). När jag köper något nuförtiden brukar det vara begagnat. Jag hade väl förväntat mig runt 500 kronor för 250 sidor eller något sådant.
    Men ämne kanske har en viss betydelse också, när jag köpt har det mest handlat om matte/IT.

    1. Priserna på akademisk litteratur har gått upp fullkomligt vansinnigt. En av många anledningar till varför jag försöker engagera mig i andra kanaler också, för forskningen kommer ALDRIG att nå ut annars. Sedan är varenda sida i den där boken fruktansvärt bra förstås. 🤓

 1. Routledge är ökänt för sina höga priser, men det är ett synnerligen ansett förlag med mycket gott akademiskt rykte. Jag är vederbörligen imponerad, grattis! 🙂

  Akademisk litteratur är *dyrt*, om det inte är typ Studentlitteratur och motsvarande, som ger ut stora mängder kursböcker. Vissa ämnen är värre än andra, juridik t.ex. Det är dyrbara processer, med referentgranskning och sånt, som kostar.

  Som kuriosa kan jag berätta att det något rimligare e-bokspriset bara gäller privatpersoner, biblioteken betalar många gånger mera – senast jag kollade en av Routledges böcker som e-bok kostade papperskopian omkring 100 pund och e-boken över 400… (Jag beställde pappersversionen.)

  Det här gäller också e-tidskrifterna, det finns en orsak till att FinELib inte har ett avtal med Taylor&Francis, till att Sverige sade upp avtalet med Elsevier och att Open Access är så attraktivt, trots de problem det finns med det. Den absoluta majoriteten av anskaffningsbudgeten går till tidskrifter och det är inte tidskrifterna som får pengarna (och naturligtvis inte forskarna, som tvärtom oftast får betala för att publiceras). T.ex. Elseviers omsättning var år 2015 ca 2,2 miljarder euro, varav 37 % vinst. Vinst som de får genom att ta hutlösa priser av de akademiska institutionerna.

  / akademisk bibliotekarie kliver av tvållådan

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s