Uncategorized

Motsatsen till extremism är inte extremism

Det här håller snabbt på att bli en blogg där jag upprepar saker som jag har försökt säga men som någon annan säger smartare. Flera gånger har jag försökt säga att allt inte nödvändigtvis har två jämnbördiga sidor. Till exempel finns det inte en extremvänster som är fullt jämförbar med en extremhöger. Så kommer den här killen och talar om apartheid i Israel och säger allt det som behöver sägas.

Framförallt älskar jag hans jämförelse med djurplågare. Måste vi se djurägande från två sidor också? Det finns de som tycker om att döda kattungar och så finns det de som adopterar hemlösa djur; är dessa två sidor av samma mynt? Två olika former av extremism? De där ungarna som klipper vingarna av flugor eller bränner myror med förstoringsglas, är de samma skrot och korn som ungarna som begraver döda humlor?

2 kommentarer på “Motsatsen till extremism är inte extremism

  1. Hej!
    Jag har varit till Israel två gånger, jag känner flera israeler och jag har läst ganska mycket om Israel och konflikten mellan detta land och dess grannar. Jag håller inte med om att det skulle finnas apartheid i Israel, utan anser att det påståendet är en del av de osanningar som ofta förekommer om det landet. Påståendet blir inte heller sant bara för att det kommer ur munnen på en israel.

    1. Klart att det inte blir sant bara för att det kommer ur munnen på en israel. Det blir sant för att det är statistiskt verifierbart att palestinier särbehandlas på grund av sitt ursprung på i princip alla plan. Apartheid är institutionaliserad segregation och så länge palestinier inte har samma rättigheter som israeler är det helt rimligt att tala om apartheid. http://www.aljazeera.com/indepth/features/2017/03/report-israel-established-apartheid-regime-170315054053798.html

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s