Vardagslivet

Hypotetisk fråga

Tänk er följande, givetvis strikt hypotetiska, scenario.

Ni har sovit över hos en kompis, men eftersom kompisen är på jobb ska ni äta frukost själv. Den största mugg ni hittar rymmer ungefär så mycket vätska ni skulle hälla till en ettåring som just lär sig att dricka ur mugg och ändå kommer att hälla ut det mesta på golvet. I skåpet finns också ett halvlitersmått. Det är av porslin (vilket är bra, för metall bränner) men har en hällpip (vilket möjligen inte är alldeles lyckat).

Ur vad dricker ni morgonte/kaffe?

8 kommentarer på “Hypotetisk fråga

  1. Alltså, jag är väl helt socialt inkompetent, men varför skulle man inte dricka sitt te ur halvlitersmåttet? Förklara gärna vad som talar emot det, för jag förstår verkligen inte.

  2. Haha, jag hade en gäst här på Bed&Breakfastet som regelbundet drack kaffe ur halvlitersmåttet. Jag var inte helt förtjust i det, det var ju trots allt ett gammalt och fint mått från Arabia, inte direkt lämpat att regelbundet dricka mörkt kaffe ur. Jag köpte honom en stor mugg i stället.

  3. Halvlitersmåttet! Att dricka ur pipen är min mans favorit. Han till och med kallar halvlitersmåttet för ”pipmuggen” och envisas med att det är genialt att dricka ur den när man halvligger i sängen, för man spiller inte kaffe på sig lika lätt. Så jag har faktiskt köpt ett till mått, så att han får ha sin ”pipmugg”…

  4. Helt klart halvlitersmåttet. Te kan inte inmundigas i små kvantiteter, helt enkelt. Men jag skulle antagligen dricka från pipens motsatta sida.

Vad tycker du?

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s